Antena 3 CNN Actualitate Social România, sub stăpânirea vremii extreme. Fenomenele meteo au făcut ravagii în toată țara

România, sub stăpânirea vremii extreme. Fenomenele meteo au făcut ravagii în toată țara

România, sub stăpânirea vremii extreme. Fenomenele meteo au făcut ravagii în toată țara
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Iun 2019   •   08:16

Jumătate de Românie a fost sub avertizare meteorologică de furtuni puternice. Ploaia torenţială, vântul şi grindina au lovit cu putere estul ţării, aflat în plin cod portocaliu. Iar în Târgu Jiu, rafalele violente au smuls acoperişul unui bloc şi l-au aruncat peste mai multe maşini parcate.

Vreme de douăzeci de minute, oraşul Târgu Jiu a fost lovit de o furtună distrugătoare. Timp suficient pentru ca grindina să devastaze producţiile fermierilor. 

Cum vizibilitatea a scăzut la doar câţiva metri, şoferii aflaţi în trafic s-au văzut nevoiţi să oprească maşinile. De fenomenele meteo extreme nu vom scăpa prea curând. 

În zonele vizate de cod portocaliu mai accentuate, Dobrogea, Muntenia și Moldova este, vijelii, grindina, pana la 50 litr pe mp. Avem și cod galben, estul și sudul țării, instailitatea atm e mai intensa spre seara, de asemenea averse descaracri electrice, vijelie grindina, pana la 50 litri mp.

Pe anumite zone mesajele pot fi dublate de nowcasting pt fenomene pe perioade scurte. Vremea se va menţine instabilă cel puţin până marţi noapte, avertizează meteorologii.

×
Subiecte în articol: meteo vreme extrema grindina
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close