Antena 3 CNN Actualitate Situația drumurilor în țară, la ora 19:00. Cum se circulă pe drumurile naționale și pe șosele

Situația drumurilor în țară, la ora 19:00. Cum se circulă pe drumurile naționale și pe șosele

Situația drumurilor în țară, la ora 19:00. Cum se circulă pe drumurile naționale și pe șosele
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Ian 2017   •   19:19

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 18,45, din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise două tronsoane de autostradă - A2 Bucureşti - Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară - Constanţa, pe care vântul spulberă zăpada) şi A4 Ovidiu - Agigea - şi nouă segmente de drumuri naţionale.

În Constanţa sunt închise DN 3 Ostrov - Murfatlar; DN 22; DN 3C; DN 38. Au fost redeschise, cu restricţie de 7,5 tone, DN 3 Murfatlar - Constanţa şi DN22C Cernavodă - Murfatlar. De asemenea, a fost redeschis şi DN 22A.

În judeţul Galaţi sunt închise DN 24D Tuluceşti - limită Vaslui.

În judeţul Iaşi - DN 28A Târgu Frumos - Paşcani - Moţca.

În judeţul Tulcea este închis DN 22D Horia - Atmagea - intersecţie cu DN22A. Au fost redeschise, în condiţii de iarnă, DN 22 Smârdan - Măcin - Tulcea - Baia, DN22A Cataloi - limita cu judeţul Constanţa, DN22D Măcin - Horia, DN22D Ciucurova - Două Cantoane, DN22F Horia - Nalbant.

Judeţul Vaslui - este închis DN 24A Murgeni - Fălciu.

Judeţul Suceava - DN 17 Suceava - Păltinoasa a fost închis temporar, din cauza viscolului care reduce vizibilitatea. Autovehiculele au fost deviate pe DN2E Gura Humorului - Spătăreşti şi DN2 Spătăreşti - Suceava.

Drumuri cu restricţie de tonaj:

Galaţi: DN 26 (7,5 tone); DN 26A (7,5 tone).

Constanţa: DN 3 Murfatlar - Constanţa (7,5 tone); DN 22C Cernavodă - Murfatlar (7,5 tone).

Infotrafic anunţă că ninge viscolit pe autostrăzile A1 Sibiu - Şibot şi A3 Turda - Gilău, iar vizibilitatea este redusă. Se acţionează cu utilaje, în sistem baterie (ceea ce înseamnă că acestea nu pot fi depăşite, iar viteza de rulare în spatele lor este de aproximativ 40 km/h).

În judeţul Sibiu se circulă în condiţii de iarnă. Vizibilitatea scade, din cauza ninsorii viscolite, la aproximativ 20 de metri pe DN7, pe Valea Oltului (doar în judeţul Sibiu).

În judeţul Vrancea, ninge slab, dar viscolit, iar vizibilitatea scade sub 50 de metri pe DN24 Tişiţa - Tecuci.

Pe Dunăre, la kilometrul fluvial 406, în dreptul localităţii Chiselet (judeţul Călăraşi), împingătorul care bloca navigaţia a fost dezeşuat, precizează sursa citată.

Din cauza cotelor scăzute ale Dunării, dar şi a sloiurilor de gheaţă, au fost suspendate manevrele la traversarea cu bacul, la Bechet.

Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier începe să scadă în intensitate. Încă se circulă în coloană, însă din ce în ce mai fluent, la intrarea în Buşteni dinspre Azuga. Pe carosabil există un strat subţire de zăpadă. Se acţionează cu utilaje.

Şi pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti traficul a scăzut în intensitate. În zona Babarunca - Cheia, se circulă în condiţii de iarnă şi vizibilitate redusă. Pentru că autotrenurile înaintau cu mare dificultate, fiind necesară în unele cazuri tractarea lor de către utilaje de deszăpezire, în judeţul Prahova a fost instituită restricţie temporară pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între Vălenii de Munte şi limita cu judeţul Braşov (kilometrii 115-160, către Braşov).

De asemenea, pentru automobiliştii aflaţi în zona Bran - Moieciu care intenţionează să evite DN73A şi DN1, Infotrafic precizează că pe DN73 Braşov - Piteşti se circulă în condiţii de iarnă între Bran şi Rucăr.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: viscol zapada meteo circulatie drumuri situatie
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close