Antena 3 CNN Actualitate Surpriză de la meteorologi. Cum va fi vremea în noaptea de Revelion

Surpriză de la meteorologi. Cum va fi vremea în noaptea de Revelion

Specialiștii ANM anunță ce se va întâmpla în perioada imediat următoare.

Surpriză de la meteorologi. Cum va fi vremea în noaptea de Revelion
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    31 Dec 2019   •   15:13

VREMEA de Revelion. Cerul va fi variabil, mai mult noros în nordul, centrul şi estul ţãrii. Pe spaţii mici şi trecãtor se vor semnala precipitaţii slabe, ce pot favoriza depuneri de polei. Acestea vor fi mixte în Moldova, în Muntenia, predominant sub formã de ploaie în Dobrogea, mai ales sub formã de ninsoare în Transilvania, iar în zona montanã şi în Maramureş va ninge. Vor fi intensificãri ale vântului la munte îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, unde, la altitudini în general mai mari de 1700 m rafalele vor depãşi 90...100 km/h, iar zãpada va fi spulberatã. În Moldova, vântul se va intensifica treptat începând din nordul regiunii, local şi temporar cu rafale de 50...60 km/h. În celelalte regiuni (în special cele sudice) doar pe arii restrânse viteza vântului va depãşi 40...50 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -9 grade în estul Transilvaniei şi 3 grade pe litoral.

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri, 1 ianuarie 2020. Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în nordul, centrul şi estul ţãrii. Pe parcursul zilei, trecãtor şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, ce pot favoriza depuneri de polei. Acestea vor fi mixte în Dobrogea şi Muntenia, mai ales sub formã de ninsoare în Moldova, Transilvania, iar în Maramureş şi la munte doar ninsoare. Vor fi intensificãri ale vântului la munte îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, unde, la altitudini în general mai mari de 1700 m rafalele vor depãşi 90...100 km/h, iar zãpada va fi spulberatã. Local şi temporar intensificãri ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, cu precãdere în Moldova, unde rafalele vor fi de 55...65 km/h şi pe suprafeţe mici de peste 70 km/h, dar şi în Dobrogea şi Bãrãgan, unde la rafalã se vor atinge viteze în general de 45...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -11 şi -1 grad, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Noaptea, izolat, mai ales în regiunile intracarpatice, va fi ceaţã asociatã cu chiciurã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru joi, 2 ianuarie 2020. Vremea va fi în general frumoasã, cu valori termice apropiate de cele normale la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte. Cu totul izolat, în zona montanã vor fi ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la altitudini în general de peste 1700 m, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 60...80 km/h, iar trecãtor zãpada va fi spulberatã. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în Oltenia, iar cele minime între -10 şi 0 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei pânã în jurul a -13 grade. Mai ales noaptea va fi ceaţã asociatã cu chiciurã, local în regiunile intracarpatice şi izolat în rest.

VREMEA. Prognoza meteo pentru vineri, 3 ianuarie 2020. Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã în zonele de deal şi de munte, în Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei, iar în restul teritoriului acestea se vor situa în jurul normelor climatologice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în vest, nord şi sud-est, însã probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -9 şi 0 grade, mai coborâte spre -14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, dar şi mai ridicate pe litoral spre 2...3 grade. Dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã asociatã cu chiciurã local în interiorul arcului carpatic şi izolat în restul teritoriului.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close