Antena 3 CNN Actualitate Motivul pentru care vremea s-a răcit brusc în toată ţara. Anunţul făcut de meteorologul Alina Şerban

Motivul pentru care vremea s-a răcit brusc în toată ţara. Anunţul făcut de meteorologul Alina Şerban

Motivul pentru care vremea s-a răcit brusc în toată ţara. Anunţul făcut de meteorologul Alina Şerban
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Iul 2019   •   13:17

Un fenomen extrem strică vacanţa turiştilor de pe litoral. Temperatura apei mării a scăzut drastic, de la peste 25  de grade Celsius la 17-18.

De altfel, vremea s-a răcit brusc în toată ţara. De vină ar fi o masă de aer rece din nordul Europei, care a făcut să scadă temepraturile până sub normalul lunii iulie.

''Este vorba despre o masă de aer mai rece venită dinspre latitudini nordice, anunaţă de altfel cu ceva timp în urmă, care a determinat scăderea valorilor termice (...) Masa de aer rece a determinat o vreme răcăroasă în roată ţara, adică temperaturi mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată. Canicula nu va reveni în curând. Ne menţinem sub aceeaşi masă de aer mai rece, astfel că temperaturile vor fi comparabile cu cele de astăzi, cam în toate zilele următoare'', a anunţat meteorologul Alina Şerban.

Un alt fenomen nemaivăzut în România pe timp de vară a avut loc la munte. Un strat de zăpadă s-a aşternut, pentru prima oară în luna iulie, pe vârful Pietrosul Rodnei din judeţul Maramureş, la o altitudine de peste 2300 de metri.

Temperaturile au scăzut brusc în zonă în ultimele câteva zile, iar noaptea de marţi spre miercuri, când s-au apropiat de zero grade, a nins pe crestele montane. Primarul oraşului Borşa spune că nu-şi aminteşte să fi văzut vreodată căderi de zăpadă la mijlocul verii în munţii Rodnei, şi că termometrul arăta în dimineaţa aceasta zece grade.

×
Subiecte în articol: anunt vremea Alina Şerban
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close