Antena 3 CNN Meteo Un nou val persistent de caniculă cuprinde aproape toată România. Temperaturile meteo ar putea ajunge la 40 de grade Celsius la umbră

Un nou val persistent de caniculă cuprinde aproape toată România. Temperaturile meteo ar putea ajunge la 40 de grade Celsius la umbră

România se confruntă cu cel mai puternic val de caniculă din această vară. De astăzi temperaturile meteo vor crește foarte mult în vest, iar marți și miercuri vom avea deja peste 39 poate chiar 40 de grade Celsius la umbră în aproape toată țara.

Un nou val persistent de caniculă cuprinde aproape toată România. Temperaturile meteo ar putea ajunge la 40 de grade Celsius la umbră
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2021   •   09:44

De marți valul de căldură se va intensifica în partea de vest, sud, local în restul țării, iar la mijlocul săptămânii vom putea vorbi deja de un val de căldură persistent.

"Începând de marți, de la o zi la alta, valorile vor fi în creștere: 37-38 de grade, posibil 39, chiar 40 de grade în Lunca Dunării miercuri, joi, vineri și sâmbătă. Inclusiv prima zi din luna luna august păstrează această caracteristică, cu 37-38 de grade în partea de vest, sud-vest și sud a țării.

Vor fi nopți tropicale, pentru că temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade, așa încât acest nou val de căldură persistent va fi deosebit de accentuat, cu temperaturi resimțite în bună parte din țară. Mai ales acolo unde valorile de temperatură măsurate în condiții standard depășesc 37-38 de grade, cu siguranță temperaturile resimțite vor fi unele semnificative", a precizat Elena Mateescu, la Digi24.

Sunt aşteptate nopți caniculare

Temperaturile vor fi ridicate și noaptea în Banat în Crișana, Oltenia, Muntenia. De poimâine noapte mai ales, temperaturile se vor menține în general peste 20 de grade în cea mai mare parte a nopții. De asemenea, în dealurile de vest temperaturile pot fi de 23-24 de grade. În nordul litoralului va fi ceva mai răcoare şi în nordul Moldovei și Estul Transilvaniei cu minime de 11-14 grade.

Spre sfârşitul săptămânii este așteptat un val de aer rece care va putea aduce ploi, vijelii şi grindină. 

×
Subiecte în articol: meteo România canicula
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close