Antena 3 CNN Actualitate Val de căldură în România: Radiaţiile ultraviolete s-au apropiat de punctul maxim admis

Val de căldură în România: Radiaţiile ultraviolete s-au apropiat de punctul maxim admis

Val de căldură în România: Radiaţiile ultraviolete s-au apropiat de punctul maxim admis
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Iun 2011   •   22:06

Soarele a ars mai puternic ca niciodată în acest an. Temperaturile au depăşit 30 de grade, iar indicele radiaţiilor ultraviolete s-a apropiat duminică de punctul maxim.

Pe litoral radiaţiile au atins pragul critic de 8,6, dar soarele a pârjolit întreaga zonă de sud şi sud est a României. În ciuda avertismentelor medicilor şi ale meteorologilor, ştrandurile şi plajele au fost pline. Puţini au fost cei care au respectat sfaturile doctorilor.

Nivelul de radiaţii ultraviolete a fost cel mai mare din acest an. Iar litoralul a fost practic un adevărat cuptor. N-a fost mai bine nici în Bucureşti.

Deşi până acum nu au existat cazuri grave de arsuri sau insolaţii, medicii se aşteaptă ca unităţile de primiri urgenţe să se umple de pacienţi.

Valul de căldură se va potoli pentru câteva zile.

 


PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE:

LUNI
(20 iunie)

Vremea se va rãcori în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse averse şi descãrcãri electrice, în estul şi nordul ţãrii, precum şi în zona montanã şi doar cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 28 de grade, iar cele minime se vor situa între 8 şi 18 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Presiunea atmosferica va creste.

MARŢI (21 iunie)
Vremea va fi predominant frumoasã şi se va încãlzi uşor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi izolat averse în nordul ţãrii şi la munte. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 30 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade.


M
IERCURI (22 iunie)

Vremea va fi frumoasã şi va continua sã se incãlzeascã uşor. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 şi 20 de grade.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.














×
Subiecte în articol: radiatii Soare vreme meteo temperaturi
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close