Antena 3 CNN Actualitate Val de fenomene extreme în toată lumea. Ce se întâmplă cu vremea în țară

Val de fenomene extreme în toată lumea. Ce se întâmplă cu vremea în țară

Val de fenomene extreme în toată lumea. Ce se întâmplă cu vremea în țară
Sursa foto: Foto: captură video Antena 3
de S.T.    |    10 Sep 2017   •   15:01

Vremea se va încălzi şi va deveni cãlduroasã în majoritatea zonelor, cu maxime ce se vor încadra între 24 de grade în nordul litoralului şi 35-36 de grade în Lunca Dunării şi izolat în Muntenia.

Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri temporar accentuate în cursul nopţii în regiunile vestice şi sud-vestice unde vor fi averse, descãrcãri electrice şi izolat condiţii de grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în regiunile sud-vestice şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 20 de grade. Izolat, în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea se va forma ceaţã.

Prognoza meteo pentru marți, 12 septembrie

Valorile termice vor scãdea faţã de ziua precedentã în cea mai mare parte a ţãrii, mai accentuat în regiunile intracarpatice, vremea menţinându-se totuşi cãlduroasã în sudul extrem şi în sud-est. În vest, centru, nord, la deal şi la munte, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice; izolat cantitãţile de apã vor depãşi 20-25 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi doar pe arii restrânse ploi de scurtã duratã şi fenomene electrice. Vântul va prezenta intensificãri la munte, dar local şi la cote mai reduse şi în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 32 de grade, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Prognoza meteo pentru miercuri, 13 septembrie

Vremea va deveni în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri pe parcursul zilei, când local vor mai fi ploi de scurtã duratã la munte şi izolat în restul teritoriului, mai ales în nord, în est şi în centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona de munte şi local în regiunile sudice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 17 grade.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close