Antena 3 CNN Actualitate Valori termice record. Meteorologii anunță temperaturi de peste 30 de grade Celsius

Valori termice record. Meteorologii anunță temperaturi de peste 30 de grade Celsius

Valori termice record pentru luna octombrie. Temperaturile înregistrate în acest weekend i-au luat prin surprindere până și pe specialiști. 

Valori termice record. Meteorologii anunță temperaturi de peste 30 de grade Celsius
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    04 Oct 2020   •   14:00

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit la Antena 3 despre temperaturile recod pentru periada acesta, de care ne vom izbi în zilele următoare. În Sud și Sud-Estul țării temperaturile ar putea depăși 30 de grade Celsius. 

„Vom vorbi în continuare astăzi, mâine și marți de valori care în Lunca Dunării o să depășeacă 29-31 de grade Celsius. Mâine ne-am putea confrunta chiar și cu 32 de grade Celsius. 

În acestă dimineață, la 38 de stații meteorologice au fost depășite recordurile zilnice ale unei zile de 4 octombrie la nivelul temperaturilor minime, înregistrându-se cele mai ridicate valori de până în prezent, dintre care la 18 stații meteo s-au înregistrat cele mai ridicate valori lunare din întreg șirul de observații înregistrate până la această dată. 

Vremea deosebit de caldă pentru acestă perioadă  se va consemna și astăzi și în prima parte a săptămânii viitoare, când în partea de Sud și Sud-Estul țării vom putea consemna valori de peste 29-30 de grade, posibil izolat mâine 32 de grade”, a spus  Elena Mateescu, director ANM.  

Valori termice record. Meteorologii anunță temperaturi de 30 de grade Celsius

×
Subiecte în articol: vremea octombrie
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close