Antena 3 CNN Actualitate Vin zile de foc pentru România! COD GALBEN de caniculă și disconfort termic accentuat

Vin zile de foc pentru România! COD GALBEN de caniculă și disconfort termic accentuat

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de caniculă pentru cea mai mare parte a țării. Aceasta este valabilă de marți, 28 iulie, ora 12:00 până joi, 30 iulie, ora 20:00, pentru 22 de județe ale țării. Temperaturile maxime ajung la 38 de grade.

Vin zile de foc pentru România! COD GALBEN de caniculă și disconfort termic accentuat
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    28 Iul 2020   •   10:55

În intervalul menţionat, valorile termice vor continua sã creascã, astfel încât vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, canicularã în regiunile extracarpatice.

Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33...35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unitãţi al indicelui temperaturã-umezealã (ITU) va fi atins în zonele de câmpie şi podiş din sudul şi estul ţãrii şi local din vest.

Cod galben de caniculă miercuri și joi

În cursul zilelor de miercuri (29 iulie) şi joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi local în Moldova, va fi caniculã, temperaturile maxime vor depãşi frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri şi local joi, se vor situa peste 37...38 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) depãşind pragul critic de 80 de unitãţi, iar în cursul nopţilor temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopţi tropicale).

Prognoza METEO 28 iulie 2020. Vremea în țară

Vremea va fi cãlduroasã, cu precãdere în zonele de câmpie din regiunile extracarpatice, iar în sud-est la amiazã izolat va fi canicularã, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. 

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar mai accentuate îndeosebi în zonele montane şi, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 34 de grade.

Prognoza METEO 28 iulie 2020. Vremea în Capitală

Vremea va fi cãlduroasã în orele amiezii, când indicele de confort termic temperaturã-umezealã (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 33...34 de grade.
Presiunea atmosferică este 754 mmHg.

×
Subiecte în articol: meteo cod galben canicula
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close