Antena 3 CNN Actualitate Vreme rece în aproape toată țara. ANM a actualizat prognoza meteo

Vreme rece în aproape toată țara. ANM a actualizat prognoza meteo

VREMEA. Prognoza meteo pentru 28, 29 și 30 ianuarie 2020.

Vreme rece în aproape toată țara. ANM a actualizat prognoza meteo
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Ian 2020   •   15:31

VREMEA. Prognoza meteo pentru marți, 28 ianuarie 2020. În vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii cerul va fi mai mult noros, iar începând din orele amiezii pe arii extinse se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi mai ales sub formã de ploaie în Banat şi în Crişana, iar în Maramureş şi local în Transilvania, ziua vor fi ploi şi lapoviţã şi spre searã şi noaptea, mai ales sub formã de ninsoare. În zona de munte treptat vor predomina ninsorile. Cu precãdere în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate - pe arii restrânse se vor acumula 15...20 l/mp şi punctiform peste 25 l/mp- astfel încât se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi local, pe parcursul nopţii, va ploua slab. Izolat vor fi depuneri de polei.

La munte, îndeosebi noaptea, vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depãşi 90...100 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zãpada. Intensificãri temporare ale vântului, dar la cote mai reduse, se vor semnala mai ales în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, iar cele minime între -3 şi 5 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri, 29 ianuarie 2020.

Cerul va avea înnorãri, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii, slabe cantitativ. Acestea vor fi: sub formã de ninsoare la munte, mai ales ninsori în Maramureş şi Transilvania, mixte în Banat, Crişana, iar noaptea şi în Moldova, şi îndeosebi sub formã de ploaie în restul teritoriului. Izolat vor mai fi condiţii de polei. 

Vântul va avea intensificãri temporare la munte, în special pe crestele Carpaţilor Orientali şi de Curburã, cu viteze la rafalã de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zãpada. Intensificãri ale vântului, dar la cote mai reduse, se vor semnala pe arii restrânse şi în regiunile sudice, estice şi centrale şi izolat în rest. 

Temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod caracteristic datei, vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -5 şi 3 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru joi, 30 ianuarie 2020.

Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii, predominant sub formã de ninsoare, local în zona de munte, precum şi în nord-vestul teritoriului şi mixte - pe arii restrânse în centru şi izolat în vest.

Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificãri temporare în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari la munte, în special pe creste.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -7 şi 4 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close