Antena 3 CNN Actualitate Vremea 3-6 august 2020. După zile de caniculă, vremea schimbă foaia! Va fi răcoare în aceste zone din țară

Vremea 3-6 august 2020. După zile de caniculă, vremea schimbă foaia! Va fi răcoare în aceste zone din țară

Vremea 3-6 august 2020. În regiunile vestice vremea se va răcori, miercuri. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil grindină şi cantităţi mai importante de apă.

Vremea 3-6 august 2020. După zile de caniculă, vremea schimbă foaia! Va fi răcoare în aceste zone din țară
Sursa foto: Pixabay.com
03 Aug 2020   •   00:00

Vremea va fi predominant frumoasã, luni, se va încãlzi, iar dupã-amiaza, în zonele de câmpie, va fi local cãlduroasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, în Banat şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul litoralului şi 34 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor încadra între 7 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea 3-6 august 2020. Prognoza meteo pentru marți, 4 august 2020

Vremea va fi cãlduroasã dupã-amiaza în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi de podiş, iar în regiunile vestice disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând sã se situeze în jurul pragului critic de 80 de unitãţi. Cerul, mai mult senin la începutul intervalului în cea mai mare parte a ţãrii, va avea înnorãri tot mai accentuate din a doua parte a zilei, în vest, apoi şi în extremitãţile de nord-vest şi de sud-vest ale teritoriului, unde instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat. Mai ales noaptea vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi, izolat, cantitãţi de apã însemnate şi grindinã. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificãri temporare îndeosebi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral şi 35 de grade, izolat, în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 9 şi 19 grade.

Vremea 3-6 august 2020. Prognoza meteo pentru miercuri, 5 august 2020

În regiunile vestice vremea se va rãcori, cerul va avea înnorãri temporar accentuate, vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil grindinã şi cantitãţi mai importante de apã. În restul teritoriului vremea va fi predominant frumoasã, dar local cãlduroasã dupã-amiaza, cerul va fi variabil şi doar izolat  vor fi ploi de scurtã duratã, cu o probabilitate mai mare de apariţie în zona montanã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în jumãtatea de sud a ţãrii şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, mai scãzute în depresiuni, pânã spre 8 grade în estul Transilvaniei.

Vremea 3-6 august 2020. Prognoza meteo pentru joi, 6 august 2020

Vremea va fi cãlduroasã dupã-amiaza în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi de podiş, iar în sud şi în est, pe suprafeţe mici va fi caniculã, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtã duratã, cu o probabilitate mai mare în zona montanã. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în regiunile sudice, sud-estice, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 35 de grade, iar cele minime în general între 11 şi 21 de grade.

×
Subiecte în articol: meteo prognoza vremea
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close