Antena 3 CNN Actualitate Cum va fi vremea în ziua de alegeri. Anunţul neaşteptat făcut de directorul ANM

Cum va fi vremea în ziua de alegeri. Anunţul neaşteptat făcut de directorul ANM

Suntem în plin sezon de iarnă, iar temperaturile sunt sub normalul acestei perioade, iar în mai multe zone din ţară este polei. Meteorologii vin cu veşti bune, iar de alegerile de duminică, temperaturile vor creşte până la 15 grade Celsius.

Cum va fi vremea în ziua de alegeri. Anunţul neaşteptat făcut de directorul ANM
de Iulia Gorgorin    |    02 Dec 2020   •   23:55

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit, miercuri, în exclusivitate la Antena 3 despre cum se va prezenta vremea duminică, atunci când vor avea loc alegerile parlamentare.

''Dacă astăzi contăm pe o vreme mai rece în majoritatea regiunilor şi mai ales în partea de sud-est, parțial în centrul țării, acolo unde discutăm de nori cu plafon jos sau ceață și temperaturi care se situează în general la maxime până la cel mult 4-5 grade Celsius în partea vest a țării. Deja înregistrăm la ora 14 aceste valori local doar în vest, inclusiv la București doar 2-3 grade Celsius, iar în partea de nord a Moldovei sau în partea de sud-vest a Olteniei, precum și în centrul țării, sunt temperaturi negative, cel mai rece fiind în zona montană înaltă, -6, -7 grade Celius.

Duminică temperaturile vor urca până la 15 grade Celsius

De mâine, vremea va intra într-un proces de încălzire care se va resimți în special în regiunile intracarapatice, în zonele deluroase și în zonele montane. Contăm pe temperaturi maxime care să se se situeze la scara întregii țări, între 1 până la 12-13 grade Celsius, iar pentru duminică, chiar 15 grade Celsius în Crișana și Maramureș, iar minimele, pe parcursul dimineților, între 0 până la 10 grade Celsius, posibil ușor mai coborâte spre -1, -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cum va fi vremea de săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare, luni, vom vorbi din nou de o răcire, local chiar accentuată, în special în partea de est, sud și sud-vest a țării, sau în zona montană. Vom vorbi și de cantități de precipitații mai însemnate în Muntenia, Dobrogea și Moldova, iar în zona montană vor predomina ninsorile, și nu în ultimul rând, în zona montană înaltă, rafale de peste 80-100 km/h.

Această răcire va fi de scurtă durată. Din nou, luni, primele zile ale săptămânii, pentru că în general, săptămâna 7-14, așa cum arată estimările la acest moment, până în jurul datei de 28 decembrie, vorbim pentru fiecare din cele trei săptămâni, de valori de temperaturi peste medie, în special în aproape toată țara'', a anunţat Elena Mateescu, directoru Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

×
Subiecte în articol: vremea alegeri Elena Mateescu meteo
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close