Antena 3 CNN Actualitate Social VREMEA. Fenomenele meteo fac ravagii în țară. Peste 20 de copaci au căzut pe carosabil și pe stâlpi. Mai multe mașini s-au răsturnat

VREMEA. Fenomenele meteo fac ravagii în țară. Peste 20 de copaci au căzut pe carosabil și pe stâlpi. Mai multe mașini s-au răsturnat

VREMEA. Fenomenele meteo fac ravagii în țară. Peste 20 de copaci au căzut pe carosabil și pe stâlpi. Mai multe mașini s-au răsturnat
Sursa foto: Foto: pexels.com
25 Ian 2019   •   08:58

VREMEA. Ca urmare a fenomenelor meteo produse în București și Ilfov, ISUBIF a acționat pentru îndepărtarea a 20 de copaci căzuți pe carosabil și pe opt autoturisme, doi stâlpi rupți și doi copaci căzuți pe carosabil în jud Ilfov.

Sudul României este paralizat din cauza fenomenului de ploaie îngheţată, iar accidentele se tin lanţ.

VREMEA O dubă s-a răsturnat pe DN1, iar traficul rutier este complet blocat între localităţile Şaula şi Izvorul Crişului, în judeţul Cluj. CNAIR şi Politia Română au decis să închidă complet circulaţia pe Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Drajna, pe ambele sensuri de mers. Totodată, un tren de călători a rămas blocat în judeţul Gorj, după ce calea ferată a fost afectată de căderi de stânci şi de copacii prăbuşiţi pe linie. Vremea rea din ultimele ore a transformat într-un coşmar si vacanţa turiştilor plecaţi la munte. Telecabinele, telegondolele şi telescaunele sunt oprite, după ce ieri, 100 de turişti au rămas blocaţi la cota 2.000 din Sinaia. Adelina Anei ne spune mai multe despre cum se prezinta situatia acum la munte. 

VREMEA O sută de turişti au rămas blocaţi la cota 2000 din Sinaia, din cauza viscolului. O parte în telegondola oprită la înălţime, iar o altă parte în mijlocul nămeţilor. Printre ei, şi o femeie însărcinată în opt luni, aflată pe pârtie împreună cu fetiţa ei de trei ani. Echipele de salvamontişti au urcat muntele să le recupereze, într-o misiune dramatică. În Bucegi, este şi risc mare de avalanşă. 
În live voi vorbi despre starea pârtiilor, condiţiile meteo, dar şi riscul de avalanşă. 
Pe munte, cel mai probabil toată noaptea vântul va sufla cu putere şi va spulbera stratul de zăpadă. În plus, plouă în continuare, iar pe cablurile instalaţiilor de transport pe cablu sunt pline de chiciură. 
Toţi angajaţii vor fi mâine mobilizaţi pentru a deschiciura senzorii şi cablurile, iar cei care sunt pe maşinile de bătut zăpada vor încerca să niveleze troienele de zăpadă formate pe pârtiile de altitudine. Mai mult ca sigur la sinaia, telegondolele şi telescaunul vor fi închise în prima parte a zilei. Pe la ora 22 în această seară îmi vor spune cei de la gondolă ce vor face mâine exact şi voi trimite toate info exacte pe mail. 

VREMEA Totodată, în Bucegi, este şi risc de avalanşă şi din acest motiv salvamontiştii sunt în alertă şi îi sfătuiesc pe turiştii care vin la Sinaia să nu se abată de la pârtiile de schi marcate şi amenajate, iar cei care se află la Buşteni, în niciun caz să nu intre pe traseele montane. 
La altitudini mai mici de 1800 de metri este risc însemnat de avalanşă , iar la peste 1800 de metri altitudine este risc mare de avalanşă.

VREMEA Drumul care leagă Sinaia de Cota 1400 este închis din cauza zăpezii şi a poleiului şi chiar dacă instalaţiile de cablu nu funcţionează, turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze cu maşina. Şoseaua cu serpentine este foarte periculoasă în această perioadă. 
Joi, pe Valea Prahovei, s-au înregistrat peste 10000 de turişti care au venit la munte pentru a se bucura în această minivacanţă de zăpadă şi pârtii.

×
Subiecte în articol: vremea fenomene meteo
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close