Antena 3 CNN Actualitate VREMEA. Prognoza meteo a fost actualizată. Ce se întâmplă cu vremea până marți

VREMEA. Prognoza meteo a fost actualizată. Ce se întâmplă cu vremea până marți

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri prognoza meteo pe următoarele patru zile. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai mari față de cele normale pentru această perioadă. Nu vor lipsi din peisaj nici ploile.

VREMEA. Prognoza meteo a fost actualizată. Ce se întâmplă cu vremea până marți
Sursa foto: Pixabay
de Gabriel Dano    |    02 Oct 2020   •   23:00

Prognoza meteo sâmbătă, 3 octombrie

Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel încât valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice specifice datei în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil şi doar spre sfârşitul intervalului, în extremitatea de vest şi nord-vest a teritoriului, vor fi înnorãri şi izolat averse şi descãrcãri electrice. Temporar vântul va avea intensificãri la munte, îndeosebi la altitudini mari, cu rafale de peste 80...90 km/h în jumãtatea vesticã a Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, iar la viteze mai mici, în general între 45 şi 55 km/h, local în vest, nord-vest, est şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 9 şi 19 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest, dar şi mai scãzute în depresiuni, spre 3 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va forma ceaţã.
 

Prognoza meteo duminică, 4 octombrie

Valorile termice se vor situa cu mult peste cele caracteristice datei, cu precãdere în sud-estul, estul şi centrul ţãrii. În Carpaţii Occidentali şi nordul celor Orientali, precum şi în regiunile vestice, nordice şi parţial în cele centrale, înnorãrile vor fi temporar accentuate şi local se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar cu totul izolat. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local şi temporar şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral şi 31 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 8 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã.
 

Prognoza meteo luni, 5 octombrie

Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţã de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate în jumãtatea de nord-vest a teritoriului, unde local vor fi averse şi descãrcãri electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse. Cantitãţile de apã pot fi pe arii restrânse mai însemnate. Vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local şi temporar şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade.

Prognoza meteo marți, 6 octombrie

Valorile termice vor fi în scãdere, mai semnificativã în jumãtatea de nord-vest a ţãrii, unde vor fi apropiate de cele normale perioadei, iar în rest se vor menţine peste acestea. Cerul va avea înnorãri, iar temporar va ploua în cea mai mare parte a teritoriului. Se vor semnala şi averse, pe arii restrânse însoţite de descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã pot fi izolat mai însemnate. Vântul va mai avea intensificãri local la munte, cu viteze mai mari pe creste, în est şi sud, iar în rest va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scãzute în depresiuni spre 8 grade.

×
Subiecte în articol: vremea meteo prognoza meteo
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close