Antena 3 CNN Actualitate Vremea se încălzește în toată țara, vineri. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Vremea se încălzește în toată țara, vineri. Prognoza meteo pentru zilele următoare

Vremea va deveni în general frumoasă vineri. Până atunci, regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele specifice perioadei.

Vremea se încălzește în toată țara, vineri. Prognoza meteo pentru zilele următoare
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    05 Mai 2020   •   18:23

Vremea va deveni rece pentru prima decadã a lunii mai în special în nord, în centru şi în est, precum şi în zonele submontane. În jumãtatea nordicã a ţãrii, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua, în timp ce, în restul zonelor înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala în prima parte a intervalului, local în sud-est şi doar cu totul izolat în rest.  Ploile vor avea şi caracter de aversã, pe arii restrânse se vor semnala şi descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã pe suprafeţe mici vor depãşi 15 l/mp.  La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar în nordul Carpaţilor Orientali şi în zona înaltã din celelalte masive montane vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã. În cea mai mare parte a ţãrii, temporar vor fi intensificãri ale vântului, cu viteze la rafalã în general de peste 45...55 km/h şi local în jurul a 60 km/h cu precãdere în sud-vest şi în centru. În zona montanã rafalele vor depãşi 60...70 km/h, iar pe creste va sufla tare cu peste 90...110 km/h şi local va fi viscol, condiţii în care vizibilitatea va scãdea semnificativ.   Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 18 grade, iar cele minime între 3 şi 10 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru joi, 7 mai 2020

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele specifice perioadei cu precãdere în jumãtatea nordicã a ţãrii.  Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în nord, centru, est şi în sud-est, unde pe arii în general restrânse trecãtor va ploua. La munte, precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltã vor predomina ninsorile. Vântul va continua sã aibe intensificãri la munte, cu viteze ce vor depãşi 60...70 km/h, iar în zona înaltã- cu precãdere a Carpaţilor Meridionali, mai ales pe parcursul zilei va sufla tare, cu viteze de peste 110...120 km/h. Local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului şi în restul teritoriului, cu viteze cuprinse în general între 55 şi 65 km/h, în special în centru  şi est.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 1 şi 10 grade, mai scãzute, spre valori în jurul a -1 grad în depresiunile intramontane.

Vremea. Prognoza meteo pentru vineri, 8 mai 2020

Vremea va deveni în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi doar cu totul izolat ploi slabe, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului în jumãtatea de est a ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi trecãtor în Moldova, Dobrogea şi în Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade, iar cele minime între -2 şi 10 grade. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţã.

Vremea. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 9 mai 2020

Vremea va fi în general frumoasã şi se va încãlzi în toatã ţara. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 25 de grade, uşor mai scãzute pe litoral, iar cele minime, în general, între 2 şi 12 grade. Pe arii restrânse, spre sfârşitul intervalului, se va forma ceaţã.
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close