Antena 3 CNN Actualitate Vremea se schimbă radical! Prognoza meteo pentru weekend

Vremea se schimbă radical! Prognoza meteo pentru weekend

Vremea se schimbă radical! Prognoza meteo pentru weekend
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    02 Mai 2019   •   14:45

VREMEA. Valorile termice vor continua sã creascã uşor vineri, astfel încât vremea va deveni caldã în majoritatea zonelor ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, cu precãdere în cursul dupã-amiezii şi al serii, local în vest, nord, centru şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de grindinã.

Vântul va avea intensificãri ziua în regiunile vestice şi nord-vestice şi parţial în cele centrale, precum şi pe crestele montane, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, valorile mai ridicate fiind în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 4 mai

Vremea va fi în general instabilã, iar regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice datei în sud şi în sud-est şi apropiate de acestea în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în a doua parte a zilei şi în orele serii, în zonele de deal şi munte şi pe arii mai restrânse în restul ţãrii, cu o probabilitate mai mare în nord, nord-vest şi în centru.

Noaptea, manifestãri de instabilitate atmosfericã se vor semnala local în regiunile din jumãtatea vesticã a teritoriului şi pe spaţii mai mici în restul zonelor. Izolat vor fi condiţii de grindinã şi cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în sud-est, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 13 grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru duminică, 5 mai

Vremea va fi instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în cea mai mare parte a ţãrii. Izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în regiunile estice şi sud-estice, dar de scurtã duratã şi în restul teritoriului, în timpul ploilor.

Temperaturile maxime, uşor mai coborâte faţã de ziua precedentã, se vor încadra în general între 17 şi 23 de grade, iar cele minime între 6 şi 13 grade.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza prognoza meteo temperaturi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close