Antena 3 CNN Actualitate Vremea va fi caniculară. Prognoza meteo până joi

Vremea va fi caniculară. Prognoza meteo până joi

Vremea va fi caniculară. Prognoza meteo până joi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    01 Iul 2019   •   13:50

Vremea va fi canicularã, iar disconfortul termic accentuat în orele amiezii în cea mai mare parte a ţãrii, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând a depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

În nordul şi nord-estul ţãrii, precum şi la munte din a doua parte a zilei, treptat instabilitatea atmosfericã se va accentua şi se va manifesta prin înnorãri şi perioade în care local se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi cãderi de grindinã, iar punctiform cantitãţile de apã ce se vor înregistra fie în intervale scurte de timp fie prin acumulare vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, chiar mai mult senin în sud şi sud-est, vântul va sufla slab şi moderat, iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala doar pe spaţii mici, cu o probabilitate mai mare în centru.

 Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 37 de grade (cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zonele de câmpie şi podiş unde frecvent se vor atinge 35...37 de grade), iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 25 de grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri, 3 iulie

Vremea se va rãcori semnificativ faţã de ziua anterioarã, însã în sudul ţãrii se va menţine cãlduroasã, izolat canicularã în orele amiezii în Lunca Dunãrii unde şi disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va mai atinge şi uşor depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, însã cu o probabilitate mai mare din orele prânzului, instabilitatea atmosfericã va fi în creştere şi accentuare, la început îndeosebi în nord-est şi în centru, precum şi în zonele montane şi submontane, apoi mai ales în sudul şi sud-estul teritoriului.

Instabilitatea atmosfericã temporar va fi pronunţatã şi se va manifesta prin accentuarea înnorãrilor şi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi vijelii. Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar pe arii restrânse cantitãţile de apã înregistrate vor fi mai însemnate şi va cãdea grindinã.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade.

VREMEA. Prognoza meteo pentru joi, 4 iulie

Vremea va deveni normalã sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în prima parte a intervalului îndeosebi în regiunile sudice şi sud-estice precum şi în zonele montane, unde pe arii în general restrânse vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descãrcãri electrice.

Punctiform se pot înregistra cantitãţi de apã mai însemnate şi vor fi posibile cãderi de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 22 de grade.
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close