Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo. Vremea se schimbă duminică

Prognoza meteo. Vremea se schimbă duminică

Prognoza meteo. Vremea continuă să se încălzească, însă duminică vine un nou val de ploi și frig.

Prognoza meteo. Vremea se schimbă duminică
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    24 Apr 2020   •   18:17

Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii, dar va deveni vântoasã. În zona montanã înaltã, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depãşi  80...100 km/h. Pe parcursul zilei vor fi intensificãri ale vântului cu viteze de 55...65 km/h şi temporar 70...85 km/h, trecãtor cu aspect de vijelie, în Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în zona costierã a Dobrogei, iar spre searã şi la începutul nopţii şi în jumãtatea nordicã a Moldovei. Intensificãri ale vântului se vor semnala, local şi temporar şi în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45...55 km/h. În nordul , nord-estul şi centrul teritoriului, precum şi în zonele de munte, înnorãrile vor fi temporar accentuate şi, mai ales dupã-amiaza şi seara, local vor fi averse, însoţite de descãrcãri electrice. În zona înaltã de munte, cu precãdere în nordul Carpaţilor Orientali, spre sfârşitul intervalului se pot semnala şi averse de mãzãriche, lapoviţã sau ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi numai izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe, trecãtoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, mai scãzute pe litoral, spre 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 11 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru duminică, 26 aprilie 2020

Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã, mai accentuat în jumãtatea de nord a ţãrii, unde va deveni rãcoroasã,  dar se va menţine, totuşi, caldã în sud. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar mai accentuate în nord-est şi în zona de munte, iar noaptea şi în sud-est, însã doar pe arii restrânse va ploua slab. În zona montanã înaltã, mai ales a Carpaţilor Orientali, trecãtor, vor fi precipitaţii slabe mixte. Vântul va mai prezenta unele intensificãri, cu precãdere în regiunile estice - nord-estice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 25 de grade, iar cele minime se vor situa între 0 şi 10 grade, uşor mai scãzute în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumã, spre -3 grade.

Vremea. Prognoza meteo pentru luni, 27 aprilie 2020

În cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales în vest şi sud-vest valorile termice se vor situa peste mediile multianuale.  Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte şi în partea continentalã a Dobrogei, dar numai izolat vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Noaptea, înnorãrile se vor accentua în regiunile vestice, unde, pe arii restrânse vor fi averse, însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri în zonele de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade pe litoral şi 24 de grade în Banat şi Oltenia, iar minimele între 1 şi 11 grade, mai scãzute spre -3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, spre 12...13 grade. Spre sfârşitul intervalului, în estul Transilvaniei, izolat se va produce brumã.

Vremea. Prognoza meteo pentru marți, 28 aprilie 2020

Vremea va fi caldã pentru sfârşitul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi dupã-amiaza, când în vestul, centrul ţãrii şi în zonele de munte, pe arii restrânse, vor fi averse însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-estul teritoriului şi de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade, cu valori mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali.
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo temperaturi
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close