Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Bucureşti-Cluj, duelul începutului de campionat

Bucureşti-Cluj, duelul începutului de campionat

Bucureşti-Cluj, duelul începutului de campionat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de Ionuţ Tătaru    |    03 Aug 2011   •   09:53

În condiţiile în care Timişoara şi Craiova au fost retrogradate, iar Oţelul Galaţi şi FC Vaslui au început şchiopătând campionatul, startul noii ediţii din Liga I pare să ofere Clujului poziţia de principal rival al capitalei în lupta pentru titlu.

Ceea ce mă bucură este să văd două echipe clujene foarte, foarte bune. Mi-ar plăcea ca U şi CFR să se bată până la sfârşit pentru titlu”, a spus Tony, fostul jucător şi capitan al echipei din Gruia, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor. Până acum, fundaşul portughez este în grafic. Ardelenii au obţinut punctaj maxim în debutul campionatului şi încă nu au primit gol.

Venirea lui Jorge Costa la CFR pare să fie mutarea câştigătoare pentru dubla campioană a României. Meciurile de pregătire ale clujenilor au arătat o echipă cu un mare apetit ofensiv şi care este mult mai exactă în defensivă. Cea din urmă calitate este probabil moştenirea pe care Jose Mourinho i-a lăsat-o fostului său fundaş, poreclit „Animalul”, din perioada când îl antrena la FC Porto.

Pentru CFR a fost o mare lovitură să aducă un asemenea antrenor. Are o experienţă uriaşă ca fotbalist şi a lucrat cu mulţi tehnicieni valoroşi din Portugalia. Cu siguranţă că a învăţat foarte multe lucruri de la Mourinho, care, din punctul meu de vedere, e cel mai bun din lume. Costa e un om deosebit, care reuşeşte să creeze şi să menţină o atmosferă bună în vestiar”, explică acelaşi Tony, care a oferit şi câteva amănunte despre celălalt nume care a impresionat în tabăra feroviarilor în acest debut de campionat: „Sougou era un nume şi în Portugalia. La fiecare început de mercato, toată lumea vorbea de transferul său la o echipă mare de aici. Până la urmă a ajuns la CFR şi e un transfer important în Liga 1. Sougou poate însă şi mai mult şi eu afirm cu tărie că încă n-aţi văzut nimic”.

După ce în prima etapă a reuşit un gol, o pasă decisivă şi a lovit o dată bara, Sougou a marcat şi în runda a doua, în victoria cu 2-0 de la Tg. Mureş, închizând tabela după ce Bastos deschisese scorul pentru clujeni. Atacantul senegalez care a renunţat la Facultatea de Filosofie pentru fotbal este considerat deja cel mai bun transfer făcut de CFR în această vară de către fani, care cu siguranţă visează la un nou titlu după startul lansat de campionat.

Pentru CFR se întrevede însă o luptă dură cu granzii capitalei, Steaua şi Dinamo anunţându-şi ambiţiile pentru noul sezon cu două victorii clare şi, mai ales, cu evoluţii excelente. Roş-albaştrii au beneficiat în premieră de aportul noilor achiziţii Bourceanu şi Mihai Costea şi au bătut fără drept de apel pe CS Mioveni, în special jocul făcut de fostul atacant al Craiovei fiind unul pe alocuri entuziasmant. Câteva ore mai târziu, rivalii din Ştefan cel Mare au răspuns cu un 5-0 sec la Mediaş, pe terenul echipei care cu trei zile înainte remizase la Mainz în Europa League, şi s-au instalat pe primul loc al clasamentului. Rămâne doar ca elevii lui Liviu Ciobotariu să confirme momentul bun şi în returul cu Varazdin, suporterii „câinilor” sperând că Torje&co. au păstrat câteva goluri şi pentru duelul cu croaţii de joi.

Bucureştiul a primit însă şi o lovitură în plin în confruntarea de la distanţă împotriva Clujului. Univeristatea a învins cu 2-0 pe Rapid, cealaltă reprezentantă a capitalei care visează la titlu, la capătul unui meci în care Claudiu Niculescu a reamintit de jucătorul care în urmă cu câţiva ani era sperietoarea fundaşilor din Liga I. Fostul dinamovist a executat cornerul în urma căruia Rui Duarte a înscris un autogol şi a stabilit scorul final cu o execuţie minunată, la care Dani Coman nu a avut replică.

Acesta va fi ultimul meu campionat. Sunt fericit că voi avea ocazia să mă retrag din fotbal de la Universitatea Cluj, dar aş fi şi mai fericit dacă aş reuşi să-i las pe coechipierii mei calificaţi într-o cupă europeană”, a declarat Clau-gol, care a fost coechipier la Dinamo cu actualul său antrenor, Ionuţ Badea. Un tehnician scăpat aproape în ultimul moment de demitere în returul sezonului trecut, dar care a dovedit că merită să i se acorde credit.

Omul de pe banca Universităţii, care va împlini 36 de ani pe 14 octombrie, nu are însă timp să se bucure prea mult. După pauza forţată de acţiunea echipei naţionale, urmează confruntarea cu Steaua. Un nou duel direct între Bucureşti şi Cluj. Iar rezultatul acestui meci poate determina desfăşurarea ulterioară a unui campionat care promite să aibă ca protagoniste formaţiile din cele două oraşe.

Rezultate Liga I, Etapa a 2-a

Sportul - Ceahlăul 1-1
FCM Tg. Mureş - CFR Cluj 0-2
U Cluj - Rapid 2-0
FC Vaslui - Petrolul 0-0
Astra - Voinţa Sibiu 0-1
Steaua - CS Mioveni 4-0
Gaz Metan - Dinamo 0-5
Pandurii - FC Braşov 2-1
Oţelul - Concordia Chiajna 0-0

×
Subiecte în articol: Liga I CFR Cluj u cluj steaua Dinamo Rapid
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close