Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, despre decizia CCR: „E un abuz ce face președintele. A încălcat Constituția! Remarcă cineva asta în România?”

Mircea Badea, despre decizia CCR: „E un abuz ce face președintele. A încălcat Constituția! Remarcă cineva asta în România?”

Mircea Badea, despre decizia CCR: „E un abuz ce face președintele. A încălcat Constituția! Remarcă cineva asta în România?”
Sursa foto: foto: captura Antena 3
de Mircea Badea    |    03 Oct 2019   •   13:02

Mircea Badea a comentat refuzul președintelui Klaus Iohannis, de a acționa ”de îndată”, conform deciziei CCR, care a precizat că acesta este obligat să numească „de îndată” miniştrii PSD.

”Președintele zice ”eu semnez după ce vine motivarea”. Eu vă întreb așa: dacă o hotărâre a CCR e pusă în practică doar după ce vine motivarea, spuneți-mi mie,  ce rost ar mai avea, ca CCR să slobozească minuta, adică decizia și atât? Care ar fi rostul? De ce dă minuta de azi și urmează motivarea? De ce nu o dă odată cu motivarea? De ce se publică în Monitorul Oficial minuta? Păi ca să fie pusă în practică de îndată. Președintele, de la sine putere, spune că o pune în practică după ce iese motivarea. De ce iese minuta mai înainte? Să iasă dr*cu odată cu motivarea! Evident că e o prostie, e un abuz ce face președintele. Faptul că a încălcat Constituția, n-a vrut să semneze decretele, deși era clar că trebuie să le semneze. Da, a încălcat Constituția. Iată, avem decizia CCR acum și explicată, motivată. Până la urmă ce a făcut, a semnat! Dar de ce n-a semnat din prima? N-a vrut! Astea sunt chestii neconstituționale pe care le face președintele. Remarcă cineva asta în România? Pățește ceva pentru asta? E normal asta? Nu prea e normal, deloc, dar aceasta e realitatea!” a comentat Mircea Badea, miercuri, în emisiunea ”În gura presei”.

Jurnalistul a dat exemplul condamnării la închisoare cu executare: „Într-o hotărâre penală, vine Curtea și mă condamnă pe mine la pușcărie. Badea, la pușcărie. Bă, când a ieșit minuta, vine miliția și mă ia. Nu zice: să vină motivarea și-l luăm pe Badea atunci. Există cazuri în care motivarea hotărârii a venit după ce omul condamnat își ispășise deja pedeapsa. Minuta, decizia în sine a fost pusă în practică de îndată”,a mai spus Mircea Badea.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close