Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila nu este de acord cu testarea copiilor sub 12 ani: ”Ar trebui să fie scutiți”

Alexandru Rafila nu este de acord cu testarea copiilor sub 12 ani: ”Ar trebui să fie scutiți”

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la OMS, a declarat că testarea copiilor cu vârste sub 12 ani nu ar trebui să existe, o dată pentru că nu este posibilă, dar și pentru că nu există nicio recomandare în acest sens din partea Comisiei Europene.

Alexandru Rafila nu este de acord cu testarea copiilor sub 12 ani: ”Ar trebui să fie scutiți”
Sursa foto: Captură Facebook / Partidul Social Democrat
de Andreea Ştefan    |    20 Sep 2021   •   13:30

”Sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă, apropo de modul în care va fi utilizat acest certificat verde și vă spun acest lucru, pentru că recomandări ale Comisiei Europene sau practica din țările Uniunii Europene nu este respectată, în sensul că nu există nicio precizare referitoare la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani.

Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiți de prezentarea acestor certificate sau lucrurile legate de testare, pentru că nici din punct de vedere practic nu este posibilă testarea a milioane de copii.

(...) Gândiți-vă că sunt aproape două milioane de copii în această situație. Ar însemna să putem să îi testăm de trei ori pe săptămână, deci cam 5-6 milioane de teste săptămânal, în condițiile în care, în momentul de față, numărul de teste care se face săptămânal, la nivel național, pentru toate categoriile, este de vreo 350.000”, a spus Alexandru Rafila într-o conferință de presă.

Conferință de presă susținută de senatorul Stefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, și deputatul PSD, Alexandru Rafila, vicepreședinte al Camerei Deputaților, după ședința Biroului Permanent Național, la sediul #PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Luni, 20 septembrie 2021

Copiii de peste 6 ani vor fi testați la intrarea în restaurante și cinematografe

Începând de astăzi, copii cu vârste de peste 6 ani vor fi testați la intrarea în restaurante și cinematografe, în localitățile în care rata de infectare este de peste 3 la mia de locuitori.

Autoritățile nu au fost destul de explicite cu privire la modul în care va fi realizată testarea COVID-19 a copiilor, la intrarea în restaurnate și cinematografe.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close