Antena 3 CNN Politică Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR: "Nu e imposibil de ajuns la anticipate, dar trebuie urmați pașii"

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR: "Nu e imposibil de ajuns la anticipate, dar trebuie urmați pașii"

După ce Klaus Iohannis l-a propus tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, Augustin Zegrean, fostul peședinte al CCR, a spus că Partidul Social Democrat ar putea să amâne la nesfârșit pronunțarea asupra noului Guvern Orban fiindcă "nu există sancțiune pentru asta".

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR: "Nu e imposibil de ajuns la anticipate, dar trebuie urmați pașii"
07 Feb 2020   •   17:06

”Au mai făcut-o în 2009, când a fost propus candidat la funcția de premier o persoană, Negoiță, fostul primar al Sectorului 3. PSD nu s-a prezentat la vot, nu l-au votat niciodată, nici astăzi”, a spus Zegrean la Digi24. 

Totuși, fostul peședinte al CCR crede că neprezentarea la vot dovedește că-ți bați joc de țară și de mandatul de parlamentar. 

”Neprezentarea la vot nu mi se pare că poate fi considerată un refuz. În Constituție scrie să fie respinse două propuneri în termen de 60 de zile. Neprezentarea la vot nu înseamnă o  respingere, înseamnă că-ți bați joc de țară și de mandatul de parlamentar. Constituția spune clar că două propuneri respinse succesiv în 60 de zile dau dreptul președintelui să dizolve Parlamentul. Constituția a fost gândită să nu fie foarte ușor dizolvat Parlamentul. Nu e imposibil de ajuns la anticipate, dar trebuie urmați pașii”, a mai spus judecătorul. 

Guvernul Orban a fost demis miercuri prin moțiunea de cenzură inițiată de PSD şi susținută de UDMR. Moțiunea a trecut în Parlament cu 261 de voturi favorabile. 

În urma consultărilor de joi cu partidele și formațiunile politice, Klaus Iohannis a decis să-l propună tot pe liderul PNL, Ludovic Orban, pentru funcția de premier. 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close