Antena 3 CNN Politică Bomba serii: Avalansă de demisii în PNL! Eșecul alianței PNL-USR Plus

Bomba serii: Avalansă de demisii în PNL! Eșecul alianței PNL-USR Plus

Avalansă de demisii în PNL! Peste 100 de membri ai filialei PNL Sector 2 și-au depus astăzi demisiile, nemulțumiți de negocierile dintre Ludovic Orban și Dan Barna, liderii alianței PNL - USR Plus.

Bomba serii: Avalansă de demisii în PNL! Eșecul alianței PNL-USR Plus
Sursa foto: Hepta
de Maria Teodorescu    |    12 Aug 2020   •   22:53

Demisiile celor 100 de membri, care reprezintă jumătate din numărul total al susținătorilor înscriși în PNL Sector 2, vin în contextul în care astăzi a avut loc lansarea candidaturii lui Radu Mihaiu, candidatul puțin cunoscut, desemnat de alianța dreptei pentru a candida la Primăria Sectorului 2 al Capitalei.

Avalansă de demisii în PNL! Eșecul alianței PNL-USR Plus

Gestul liberarilor de a ieși din partid este un manifest împotriva deciziei de a-l sacrifica pe Dan Cristian Popescu, favoritul pentru Primăria Sectorului 2, cel care nu a fost acceptat de Dan Barna drept candidat comun, pe criterii de integritate.

Surse din interiorul PNL și USR au confirmat pentru Antena3.ro că sondajele lor interne arată că Sectorul 2 ar fi singura primărie unde un candidat anti PSD s-ar impune sigur. Șanse ar mai fi și la Sectorul 1 și Sectorul 5, în contextul candidaturilor lui Marian Vanghelie și Cristian Popescu Piedone. Conform acelorași surse în 5 din 6 sectoare, în acest moment ar conduce PSD, excepție făcând doar Sectorul 2, cu mențiunea că la Sectorul 3 conduce detașat Robert Negoiță, care a părăsit PSD.

Gabriela Firea a anunțat sâmbătă că PSD îl susține pe viceprimarul Dan Cristian Popescu la alegerile pentru Primăria Sectorului 2, după ce fost sacrificat de PNL în cursa electorală.

”Vom merge împreună în această perioadă și în viitor cu Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, pe care PNL l-a trădat, în miez de noapte, ca să-i facă loc unui candidat USR lipsit total de experiență și viziune, doar de dragul aranjamentelor politice pentru partidele «de dreapta», nu pentru toți cetățenii, indiferent de preferințele politice.”, a declarat Gabriela Firea sâmbătă, 8 august, la prezentarea candidaților.
 

×
Subiecte în articol: PNL demisii
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close