Antena 3 CNN Politică Candidează Rareș Bogdan la Primăria Capitalei? Decizia supriză pe care a luat-o fostul jurnalist, la scurt timp după finalizarea negocierilor dintre PNL și USR-PLUS (SURSE)

Candidează Rareș Bogdan la Primăria Capitalei? Decizia supriză pe care a luat-o fostul jurnalist, la scurt timp după finalizarea negocierilor dintre PNL și USR-PLUS (SURSE)

Negocierile dintre Ludovic Orban și USR-PLUS i-a nemulțumit pe mulți liberali, care au sperat până în ultima clipă că alianța dintre cele două formațiuni va pica. Dan Barna a obținut practic tot ce și-a dorit: candidaturile la primăriile cu cele mai mari șanse 1 ș 2 plus un viceprimar la Capitală.

Candidează Rareș Bogdan la Primăria Capitalei? Decizia supriză pe care a luat-o fostul jurnalist, la scurt timp după finalizarea negocierilor dintre PNL și USR-PLUS (SURSE)
Sursa foto: Hepta
de Anca Andrei    |    03 Aug 2020   •   12:00

Să nu uităm că Nicușor Dan este de fapt fondatorul USR, ceea ce înseamnă practic că PNL a renunțat aproape complet la Capitală, unde singurul care are ceva șanse să câștige alegerile este Ciprian Ciucu la Sectorul 6.

Rareș Bogdan a fost unul dintre cei care a insistat cel mai mult pentru candidaturile colegilor de partid la sectoarele cheie din Capitală, adică 1 și 2, dar fără sorți de izbândă. De altfel, acesta opta pentru candidați liberali la toate sectoarele și chiar era dispus să se înscrie și el pentru fotoliul de primar la Capitală, după ce în urmă cu mai multe luni spunea că nu este o poziție pe care nu și-o dorește, dar va accepta să intre în luptă dacă președintele Klaus Iohannis i-o cere.

Candidează Rareș Bogdan la Primăria Capitalei?

Imediat după ce negocierile dintre PNL și USR-PLUS s-au încheiat, conform surselor Antena3.ro, mai multe voci puternice i-au cerut fostului jurnalist să se înscrie totuși în lupta pentru Primăria Capitalei, dar acesta ar fi refuzat, fiind solidar în cele din urmă cu deciziile lui Ludovic Orban. Au fost multe nemulțumiri printre liberali, care au făcut zgomot, doar pe fundal. Puși în fața lui Ludovic Orban, au anunțat toți într-un glas că-l susțin.

Cele mai mari valuri s-au făcut la Sectorul 2, unde Dan Cristian Popescu avea mari șanse să câștige primăria. Conform surselor Antena3.ro, acesta va intra oricum în luptă, fie ca independent, fie susținut de un alt partid, însă nu se știe care. Ar putea fi PMP sau ar putea fi partidul local al lui Robert Negoiță și atunci ar crea mari probleme alianței PNL-USR-PLUS, care ar avea șanse minime să mai câștige cel mai sigur scaun de primar înainte de negocieri.

Valuri de nemulțumiri printre liberali

Și la Sectorul 1 au fost nemulțumiri multe. Tănase Stamule și-a făcut campanie mai bine de un an și era sigur pe candidatură. În același timp și Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1 era în cărți pentru scaunul de edil al acestei primării. Faptul că a fost cedat totul lui Clotilde Armand a stârnit valuri mari de indignare, în contextul în care franțuzoaica a fost foarte acidă cu PNL în trecut, iar PNL are tradiție mare în acest sector. Andrei Chiliman a fost un primar foarte iubit de bucureșteni în trecut.

Paradoxal, dar din toate aceste negocieri, cel mai câștigat la capitolul imagine a ieșit Rareș Bogdan, care fusese aruncat într-un con de umbră în ultima perioadă. Acesta era dispus să-și asume candidatura și s-a luptat pentru colegii liberali la Primării, reușind să adune în jurul lui noi adepți.

Sigur că dacă ar fi candidat și ar fi câștigat Primăria Capitalei, un nou lider liberal puternic s-ar fi născut, iar Ludovic Orban ar fi avut concurență serioasă. În contextul dat, scaunul lui de președintele PNL și funcția de premier sunt asigurate. Însă un eșec la alegerile parlamentare l-ar îndepărta imediat de la putere, iar cel care pare să aibă culoar spre funcția de lider în acest moment este Rareș Bogdan, care a reintrat în cărțile puterii.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close