Antena 3 CNN Politică Ce spune PNL despre o a treia suspendare a lui Băsescu. "Liberalii nu rămân fără reacţie, dacă preşedintele încalcă Constituţia"

Ce spune PNL despre o a treia suspendare a lui Băsescu. "Liberalii nu rămân fără reacţie, dacă preşedintele încalcă Constituţia"

Ce spune PNL despre o a treia suspendare a lui Băsescu. "Liberalii nu rămân fără reacţie, dacă preşedintele încalcă Constituţia"
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    28 Ian 2013   •   12:05

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus luni, referindu-se la o posibilă suspendare a lui Traian Băsescu, faptul că formaţiunea politică pe care o conduce nu va rămâne niciodată fără reacţie, în cazul în care preşedintele ţării va încălca Constituţia.

"PNL nu va îngădui niciodată sau nu va rămâne fără reacţie, dacă se va întâmpla ca preşedintele României, indiferent cine ar fi acela, să încalce Constituţia, în primul rând. În al doilea rând, Partidul Naţional Liberal nu poate discuta şi nu a discutat niciodată despre suspendare în lipsa unei încălcări a Constituţiei", a declarat Crin Antonescu.

În plus, "nu îmi pare că avem de-a face în acest moment cu o discuţie, cu o suspiciune, cu o întâmplare care să presupună încălcarea Constituţiei de către preşedinte, ca atare nu avem subiect legat de suspendare", a adăugat liderul liberal.

Reacţia vine lui Antonescu vine după că, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a spus duminică seara că va susţine o a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi că nu crede într-o coabitare a acestuia cu Uniunea Social-Liberală.

"Eu cred că Băsescu nu va încheia al doilea mandat şi că probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea şi demiterea. Asta este singura soluţie ca România să se dezvolte în linişte. Voi susţine această soluţie, a spus Voiculescu.

Citeşte şi Antonescu: Raporturile instituţionale Ponta-Băsescu nu înseamnă coabitare, sunt un lucru normal

Antonescu: E falsă ideea că li s-ar fi interzis parlamentarilor USL să depună amendamente la buget







×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close