Antena 3 CNN Politică Cine ar putea fi viitorul președinte al PSD. Cristoiu: "A primit deja binecuvântarea ambasadei SUA"

Cine ar putea fi viitorul președinte al PSD. Cristoiu: "A primit deja binecuvântarea ambasadei SUA"

Ion Cristoiu afirmă că actualul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a primit "binecuvântarea" ambasadei SUA pentru a conduce partidul după congres. Și asta după declaraţiile laudative la adresa lui sa făcute de ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman.

Cine ar putea fi viitorul președinte al PSD. Cristoiu: "A primit deja binecuvântarea ambasadei SUA"
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    03 Aug 2020   •   20:40

Potrivit jurnalistului, ambasadorul SUA s-a folosit de un fleac pentru a a-l binecuvânta pe liderul PSD ca fiind „omul americanilor”. Ion Cristoiu afirmă că atât americanii, cât și UE au interes ca Ciolacu să rămână pe mai departe lider al PSD. 

„Îl încurajez să continue să înlăture persoanele corupte din PSD. România nu poate reveni la corupţia din ultimii câţiva ani”, a spus Zuckerman.

„E de fapt un amănunt de viaţă de internă de partid, care a fost sesizat de ambasadorul american, lucru surprinzător că nu era vorba despre o mişcare strategică a PSD, era vorba de un fleac care nici măcar nu animase opinia publică. E limpede că acest fleac a fost un pretext ca dl, ambasador să mângâie actuala conducere interimară şi să dea prin opinia lui un semnal către membrii PSD să-l voteze pe dl Marcel Ciolacu să devină din interimar plin.

Nu putem să interpretăm declaraţia ambasadorului american fără a ţine cont de fleacul la care se referă. Dl. ambasador nu a fost obligat sau constrâns de o schimbare uriaşă a PSD care a aţâţat opinia publică, că a interesat sau pronunţat despre această schimbare strategică şi Berlinul, şi Londra. Nu, era un fleac. Deci a fost clar folosit acest prilej pentru a-l binecuvânta în ochii PSD-ului pe dl Marcel Ciolacu ca fiind 'omul americanilor'”, a explicat publicistul.

Cristoiu: Alegerea lui Ciolacu prin moţiune, la congres, în fruntea PSD este un interes şi al americanilor şi al UE

„2.Tema corupţiei, reluată de domnul nou ambasador al lui Trump, cu şi mai mare amploare decât Klem, ne arată că a fost o iluzie (...) Omul lui Donald Trump s-a dovedit mai al statului paralel în materie de luptă împotriva corupţiei decât Klem. Din punctul acesta de vedere eu nu aş fi fost entuziasmat pentru că ştiu că un ambasador american când vine aici i se dă un dosar de la Departamentul de stat cu câteva pagini acolo şi citeşte ce vrea Departamentul de Stat. El nu cunoaşte realităţile din România şi vine şi repetă ca un papagal tezele Departamentului de Stat.

3. Faptul că a folosit un fleac pentru a-l mângâia pe creştet pe dl Marcel Ciolacu confirmă ce v-am mai spus şi anume că alegerea lui Marcel Ciolacu, prin moţiune, la congres, în fruntea PSD este un interes şi al americanilor şi al UE. Un interes care ar putea părea ciudat şi dintr-un alt punct de vedere: în eventualitatea că la alegerile parlamentare pierde PNL, marile puteri au acest joc, ele are ar fi neliniştite dacă în fruntea PSD ar fi un lider gen Liviu Dragnea. Cu echipa lui Ciolacu sunt liniştiţi”, a explicat Cristoiu.

Se încurajează ca în fruntea unui partid precum PSD să vină şi oameni agreaţi şi de către americani

În general, marile puteri, cînd e vorba despre o putere mică, se uită la sondaje şi spune s-ar putea să vină X. Dacă partidul respectiv e condus de Liviu Dragnea, se intră în alertă. Dacă e condus de Marcel Ciolacu că e mai proeuropean şi pro american decât Ludovic Orban. Şi atunci, de aia se încurajează ca în fruntea unui partid precum PSD, care e alternativă la guvernare în orice moment, să vină şi oameni agreaţi şi de către americani. Deci, din punctul acesta de vedere, Marcel Ciolacu a primit deja binecuvântarea ambasadei americane la Bucureşti şi binecuvântarea respectivă duce la victoria lui (…) Dacă te laudă ambasadorul americani, creşti în sondaje că aşa e România, până la 80%”, a conchis Ion Cristoiu.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu PSD Marcel Ciolacu
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close