Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Constituţia nu-l obligă pe Ponta să demisioneze

Crin Antonescu: Constituţia nu-l obligă pe Ponta să demisioneze

Crin Antonescu: Constituţia nu-l obligă pe Ponta să demisioneze
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Mar 2014   •   12:58
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că va vota împotriva noului Guvern Ponta III, însă l-a apărat pe premier de preşedintele Traian Băsescu, spunând că şeful Executivului nu este obligat de Constituţie să demisioneze.
 
"Conduita normală este să participăm la vot şi să votăm împotrivă. Probabil, noi vom vota împotriva noului guvern, deci nu vom da un vot de învestitură acestui guvern", a declarat, luni, Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului.
 
Totuşi, Antonescu a precizat că nu va ataca noul Guvern la CCR şi a a spus că legea fundamentală nu-l obligă pe Victor Ponta să demisioneze la şefia Guvernului.
 
"În niciun fel interpretată, Constituţia nu-l obligă pe Victor Ponta să demisioneze. Nu este constrâns de Constituţie. Nu atacăm noul Guvern la CCR (...) Din punct de vedere politic noi considerăm că ar fi trebuit să demisioneze", a spus, luni, preşedintele Senatului, Crin Antonescu.
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că modificarea programului de guvernare înseamnă că premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier, menţionând: "Dacă premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la CC".
Preşedintele a spus că "din discuţii" ştie că UDMR face, pentru a intra la Guvernare, solicitări care ar însemna modificarea programului de guvernare. El a mai spus că nu ştie dacă premierul va accepta solicitările.
Preşedintele a mai declarat că la schimbarea programului de guvernare, este nevoie de desemnarea unui premier. De asemenea, potrivit şefului statului, Parlamentul trebuie să se pronunţe legat de componenţa Guvernului şi de programul de guvernare schimbat.
Răspunzând unei întrebări, preşedintele a spus că dacă Ponta nu vine la Cotroceni pentru "redesemnare", atunci încalcă Legea fundamentală.
Băsescu a mai spus că va ataca la Curtea Constituţională decizia Parlamentului legată de noul Guvern dacă în prealabil nu este desemnat un nou premier.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close