Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș, după victoria în primul tur al alegerilor USR-PLUS: ”Nu m-am așteptat”

Dacian Cioloș, după victoria în primul tur al alegerilor USR-PLUS: ”Nu m-am așteptat”

După câștigarea primului tur al alegerilor interne din USR PLUS, Dacian Cioloș susține că situația s-ar putea schimba în turul doi, unde se va confrunta cu Dan Barna, dar că ”jocul este deschis”.

Dacian Cioloș, după victoria în primul tur al alegerilor USR-PLUS: ”Nu m-am așteptat”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    Andreea Ştefan    |    23 Sep 2021   •   16:49

Dacian Cioloș s-a declarat surprins de prezența la vot, care a fost de 74,4% dintre cei cu drept de vot.

„Jocul e deschis. Orice se poate întâmpla între cei doi candidați care au rămas în cursă. E un rezultat strâns. Mi se pare importantă prezența masivă la vot. Am fost plăcut surprins. Este primul vot comun după fuziune și asta arată că membrii de partid au în continuare încredere în ceea ce se întâmplă în acest partid. Ne dau credit prin votul lor. Vreau să le mulțumesc pentru mobilizarea la vot.

Pentru mine, mult mai important decât competiția este că demonstrăm un proces democratic în USR-PLUS, pentru că am avut ocazia în aceste ultime săptămâni ce înseamnă competiție politică la alte partide. Am căutat decență, bun-simț, onestitate, în acest proces.”

Întrebat dacă se aștepta la acest rezultat, Dacian Cioloș a răspuns:

„Nu m-am așteptat la acest rezultat. Nu m-am așteptat să avem atât de mulți colegi prezenți. (...) Eu sunt coleg cu Dan Barna, cu Irineu Darău și vom lucra împreună. (...) Pentru mine nu mai există membri USR și membri PLUS. Eu am candidat pentru a contribui la consolidarea acestui partid”, adaugă Cioloș.

Dacian Cioloș a precizat că nu va mai candida la președinția grupului RENEW din Parlamentul European dacă va câștiga alegerile interne din partid.

„Dacă voi câștiga președinția partidului, în 2023 îmi voi depune mandatul, pentru că înainte de alegerile din 2024 va fi un moment bun să facem o evaluare a partidului și conducerea partidului, cel puțin președintele, să fie validat printr-un vot înainte de alegeri”, a spus Dacian Cioloș, potrivit Mediafax.

Dacian Cioloș a câștigat turul 1 al alegerilor interne pentru președinția USR PLUS

Dacian Cioloș conduce în lupta pentru șefia USR PLUS. Acesta a obținut 46% din voturi.

Următorul clasat este Dan Barna, cu 43,9%. Pe locul al treilea este Irineu Darău, cu doar 10,1%.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş USR-PLUS
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close