Antena 3 CNN Politică Dan Barna, declarație surprinzătoare: Postelectoral, am face o alianță cu PNL

Dan Barna, declarație surprinzătoare: Postelectoral, am face o alianță cu PNL

Dan Barna, declarație surprinzătoare: Postelectoral, am face o alianță cu PNL
10 Sep 2019   •   16:43

 Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, că o alianţă postelectorală ar putea fi făcută, cel mai probabil, cu PNL, în condiţiile în care Alianţa USR-PLUS nu ar obţine 51% pentru a-şi asigura guvernarea. 

"Ideal ar fi ca Alianţa USR PLUS să câştige 51% şi să poată guverna singură, realist, pragmatist eu aş spune că e destul de greu să ajungem în această zonă de victorie unică a unui partid şi atunci perspectiva ne duce spre opţiunea probabil realistă de a avea o alianţă postelectorală, cel mai probabil, cu PNL sau cu oricare alt partid care respectă principiile de integritate şi valorile pe care le promovează USR", a spus Barna. 

Acesta a adăugat că în teritoriu e posibil ca la alegerile locale USR-PLUS să colaboreze cu alte formaţiuni politice "pentru a scăpa de PSD" 

"La locale USR-PLUS vom avea candidaţi comuni, iar dacă în vreo localitate sau alta vor decide colegii din alianţă că pentru a scăpa de PSD e nevoie de o colaborare, acest lucru ar putea fi posibil. La nivel central, nu se pune probleme vreunei alianţe pentru locale", a afirmat Dan Barna. 

Liderul USR susţine că disputele despre alegerile interne din partid arată că USR este diferit, un partid transparent în care membrii îşi pot spune opiniile. 

"Chiar şi aceste ştiri frumoase din ultima perioadă legate de alegerile noastre interne arată tocmai că suntem un partid diferit, un partid transparent, în care membrii sunt liberi să îşi exprime punctele de vedere şi în care există această transparenţă, oamenii au posibilitatea să îşi exprime opiniile pro sau contra, inclusiv pro sau contra actuala conducere, astfel încât din acest dialog să putem merge mai departe. Duminică o să încheiem alegerile interne, vom avea şi Birou Naţional, după care vor fi două luni în care Alianţa USR PLUS va fi bloc în spatele meu în candidatura pentru prezidenţiale", a mai subliniat Dan Barna. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close