Antena 3 CNN Politică Dan Barna, după ce a căzut Guvernul Dăncilă: "Din acest moment se deschid căile către alegerile anticipate"

Dan Barna, după ce a căzut Guvernul Dăncilă: "Din acest moment se deschid căile către alegerile anticipate"

Dan Barna, după ce a căzut Guvernul Dăncilă: "Din acest moment se deschid căile către alegerile anticipate"
10 Oct 2019   •   15:43

Parlamentul României a trecut astăzi examenul de maturitate, prin adoptarea moţiunii de cenzură, spune Dan Barna. Preşedintele USR a declarat că din acest moment România are drumul deschis către alegeri anticipate, care ar putea avea loc în februarie sau martie. 

"Parlamentul României şi-a dat examenul de maturitate astăzi. Sentimentul a fost cel al unui examen de bacalaureat pe care Parlamentul României a reuşit să-l treacă. Mesajul de astăzi pe care Parlamentul îl transmite este confirmarea faptului că PSD devine istoria tristă a politicii româneşti. 

Din acest moment se deschid căile către alegeri anticipate, se deschid căile pentru a ne întoarce la cetăţeni într-o situaţie de criză. Decizia cetăţenilor este cea necesară şi corectă. Vom merge la Cotroceni la consultările cu Iohannis. La ultima întâlnire pe care am avut-o cu dânsul mi-a spus că şi el susţine ideea alegerilor anticipate, e soluţia firească, soluţia corectă.

Orice altă variantă nu va fi decât o încercare de cumpărat şi inventat majorităţi. În momentul de faţă România are şansa să intre în logica de organizare de alegeri anticipate. În urma consultărilor pot fi propuşi doi premieri care să fie respinşi de Parlament, după care următorul preşedinte, şi sper să fie primul meu act ca viitor preşedinte al României, dizolvăm Parlamentul şi în februarie sau martie avem alegeri anticipate. Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată că în România se poate să funcţionăm normal. O criză politică în orice ţară europeană atrage alegeri anticipate pentru că e normal să ne întoarcem la cetăţeni. Cetăţenii sunt cei care au dreptate în momentul de faţă", a spus Dan Barna după ce moţiunea de cenzură a trecut. 

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, de Parlament, cu 238 de voturi "pentru". 

×
Subiecte în articol: Parlamentul Romaniei Dan Barna
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close