Antena 3 CNN Politică Dan Radu Ruşanu s-a suspendat din PNL şi a demisionat din Parlament, după numirea la şefia ASF

Dan Radu Ruşanu s-a suspendat din PNL şi a demisionat din Parlament, după numirea la şefia ASF

Dan Radu Ruşanu s-a suspendat din PNL şi a demisionat din Parlament, după numirea la şefia ASF
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Apr 2013   •   14:54
Dan Radu Ruşanu, învestit miercuri de Parlament în funcţia preşedinte al ASF, a declarat că şi-a depus cererea de suspendare din PNL şi demisia din funcţia de deputat, potrivit Mediafax.
 
Potrivit legii de funcţionare a ASF, calitatea de membru al Consiliului de conducere este incompatibilă cu cea de parlamentar sau membru al unui partid politic.
 
Parlamentul i-a validat, miercuri, cu 323 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", pe membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, la care Dan Radu Ruşanu va fi preşedinte şi Daniel Dăianu va fi prim-vicepreşedinte.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, s-a întâlnit, miercuri dimineaţă, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cu cei propuşi pentru conducerea ASF, pentru a stabili plafonarea salariilor acestora, iar cei care nu acceptă ar urma să piardă susţinerea USL, potrivit unor surse citate de Mediafax.

PDL contestă nominalizările la ASF. Blaga: Conducerea Autorităţii e stabilită pe criterii de clientelism politic, nouă membri nu au studii economice

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretul de promulgare a Legii pentru aprobarea OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF)
, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
 
Componenţa structurii de conducere a ASF va fi supusă, miercuri, votului plenului comun al Parlamentului.
 
Comisiile de Buget-Finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, pentru audierea candidaţilor pentru cele cinci funcţii executive şi pentru cele 12 funcţii neexecutive pe care le va avea Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).
 
Unificarea Comisiilor de supraveghere a asigurărilor, a pensiilor private şi a valorilor mobiliare în Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a fost solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI. Acesta este şi motivul pentru care Guvernul a urgentat înfiinţarea autorităţii.

Citeşte şi Viitorul preşedintele al ASF, Dan Radu Ruşanu, ar urma să aibă un salariu de 15.000 de euro, iar prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu ar încasa 12.000 de euro.




 
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close