Antena 3 Politică Dan Radu Ruşanu s-a suspendat din PNL şi a demisionat din Parlament, după numirea la şefia ASF

Dan Radu Ruşanu s-a suspendat din PNL şi a demisionat din Parlament, după numirea la şefia ASF

de M.Z.    |    24 Apr 2013   •   14:54
Dan Radu Ruşanu s-a suspendat din PNL şi a demisionat din Parlament, după numirea la şefia ASF Foto: Intact Images
Dan Radu Ruşanu, învestit miercuri de Parlament în funcţia preşedinte al ASF, a declarat că şi-a depus cererea de suspendare din PNL şi demisia din funcţia de deputat, potrivit Mediafax.
 
Potrivit legii de funcţionare a ASF, calitatea de membru al Consiliului de conducere este incompatibilă cu cea de parlamentar sau membru al unui partid politic.
 
 
Componenţa structurii de conducere a ASF va fi supusă, miercuri, votului plenului comun al Parlamentului.
 
Comisiile de Buget-Finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, pentru audierea candidaţilor pentru cele cinci funcţii executive şi pentru cele 12 funcţii neexecutive pe care le va avea Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).
 
Unificarea Comisiilor de supraveghere a asigurărilor, a pensiilor private şi a valorilor mobiliare în Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a fost solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI. Acesta este şi motivul pentru care Guvernul a urgentat înfiinţarea autorităţii.

Citeşte şi Viitorul preşedintele al ASF, Dan Radu Ruşanu, ar urma să aibă un salariu de 15.000 de euro, iar prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu ar încasa 12.000 de euro.




 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close