De la Ceauşescu citire: Basculante cu zapadă şi plimbare cu sănii în cinstea Elenei Udrea şi a turismului

21 Ian 2009   •   15:23
De la Ceauşescu citire: Basculante cu zapadă şi plimbare cu sănii în cinstea Elenei Udrea şi a turismului Elena Udrea

Vizita ministrului Turismului, Elena Udrea în judeţul Suceava, a amintit liberalilor locali de perioada ceauşistă. Preşedintele interimar al filialei PNL, Alexandru Băişanu a criticat miercuri autorităţile locale că au cheltuit bani publici pe basculante cu zăpadă pentru a permite ministrului să se plimbe cu sania în zona mănăstirii Voroneţ. Democrat-liberalii locali au ripostat, susţinând că acţiunea ţine de modul particular în care sucevenii şi bucovineni înţeleg conceptul de ospitalitate şi de sprijinire a turismului local.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a participat, săptămâna trecută, la Gura Humorului, la Seminarul Naţional de Turism, unde s-a discutat despre priorităţile judeţului Suceava pentru dezvoltarea turismului în Bucovina. Participanţii la Seminarul Naţional de Turism au vizitat apoi mănăstirea Voroneţ, după care, cu 40 de sănii, au mers într-o poiană unde s-a mâncat în stil tradiţional bucovinean.
"Venirea ministrului Turismului în Suceava mi-a adus aminte de perioada ceauşistă. S-a mers până acolo încât s-au adus basculante cu zăpadă pentru a o face pe doamna Udrea fericită", a spus Băişanu, citat de Mediafax.
Potrivit liberalului, zeci de persoane, basculante şi sănii au fost mobilizate pentru fericirea Elenei Udrea şi organizării, în cinstea ei, a unei "primiri în Paradis".
Băişanu a mai criticat faptul că în cadrul vizitei ministrului Turismului nu a fost prezentat niciun raport privind capacitatea de absorbţie a unităţilor de cazare din zonă, care este numărul de turişti din afara judeţului ce sunt atraşi de această zonă şi că nici nu s-a arătat că majoritatea zonelor turistice nu au drumuri la nivel european astfel încât turistul să poată ajunge în aceste zone.
"Se face turism pe bannere, cu trompete şi sănii", a spus liderul liberal, acuzând situaţia grea prin care trece turismul local.
Vicepreşedintele PDL Suceava, Neculai Barbă, a recunoscut că ministrul Turismului a fost plimbată cu sania, dar pune tot efortul local pe seama "ospitalităţii particulare a bucovinenilor şi sucevenilor". "Este o particularitate şi ţine de ospitalitatea bucovinenilor şi sucevenilor", a spus Barbă, calificând ca neîntemeiate "declaraţiile tendenţioase" privind organizarea Seminarului Naţional de Turism de la Gura Humorului, ale liderului PNL Suceava,.
Barbă, care este şi consilier personal al preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că participarea masivă a cetăţenilor la această acţiune, ca şi la altele de acest gen, a fost determinată de implicarea comunităţilor locale în acţiunile de promovare a turismului organizate de CJ Suceava.
Marius Vulpe, Antena3.ro

x close