Antena 3 CNN Politică Dragnea cere anchetă Comisiei SRI după dezvăluirile fostei șefe AEP

Dragnea cere anchetă Comisiei SRI după dezvăluirile fostei șefe AEP

Dragnea cere anchetă Comisiei SRI după dezvăluirile fostei șefe AEP
de M.Z.    |    30 Mai 2017   •   15:34

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat, marți, o anchetă după dezvăluirile făcute de fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru.

Dragnea cere comisiei SRI să se sesizeze în legătură cu afirmațiile făcute de Ana Maria Pătru, în scrisoarea trimisă luni Comisiei pentru alegerile prezidențiale din 2009, și mai exact contractele Siveco pe care le-a câștigat directorul acestei instituții cu AEP în ultimii ani.

Totodată, fosta șefă a Autorităţii Electorale Permanente a scris că refuză să vină în fața Comisiei din ”rațiuni de ordin personal” și a dezvăluit că reținerea sa în timpul alegerilor din 2016 s-ar fi făcut pentru a se ajunge la Liviu Dragnea.

Citiși și Ana Maria Pătru, despre cum s-au furat alegerile cu softul pentru AEP.

Jurnalistul Dan Andronic a deschis seria audierilor din Comisia parlamentară de anchetă pentru prezidenţialele din 2009, fiind totodată invitaţi săptămâna viitoare fosta preşedintă a AEP Ana Maria Pătru, Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, a anunţat miercuri preşedintele comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea ana maria patru
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close