Antena 3 CNN Politică Ediţie de Weekend: Cum sifona bani unul dintre miliardarii lui Traian Băsescu

Ediţie de Weekend: Cum sifona bani unul dintre miliardarii lui Traian Băsescu

Ediţie de Weekend: Cum sifona bani unul dintre miliardarii lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Aug 2014   •   15:20
Ies la iveală manevrele financiare murdare folosite de  Adamescu Dan, miliardarul lui Traian Băsescu.  Raportul anual al societăţii de asigurare Astra arată că o sursă de finanţare oneroasă era căpuşarea firmelor la care Adamescu Dan ajungea acţionar majoritar.
 
În 2012 - 2013 clubul de fotbal Oţelul Galati, tocmai cumpărat de Adamescu, a vărsat poliţe de asigurare către Astra în valoare de 5,3 milioane euro. Suma este enormă şi constituie o fraudă evidentă, scrie Jurnalul Naţional, comparând cu primele de asigurare mai mici plătite de TAROM pentru 24 de avioane tot companiei Astra. 
 
Adamescu a cumpărat clubul Oţelul Galaţi după ce acesta primise sume consistente, de circa 10 milioane de euro, de la UEFA pentru participarea la Champions League. 
 
Marius Stan, fost preşedinte al clubului l-a acuzat pe Adamescu de devalizarea FC Otelul Galaţi, care avea în conturi 7,3 milioane euro in momentul achiziţiei. La scurt timp dupa cumpărarea clubului Adamescu a cerut însă insolvenţa. Asta după ce  banii fuseseră transferaţi la Astra Asigurari şi în alte companii din holding. 
 
În timp ce clubul era căpuşat de proprietar, fotbaliştii accidentaţi au fost nevoiti să-şi plătească tratamentele şi spitalizarea din propriile venituri. 
 
Dan Adamescu este arestat pentru manevre frauduloase şi corupţie în procedurile de insolvenţă ale unor companii din holding. Avocatul lui Adamescu s-a sinucis cu puţin timp înainte de arestare afaceristului. Adamescu a fost susţinut de preşedintele Traian Băsescu, despre care presa scrie că a fost principalul beneficiar al finanţărilor acordate de afacersit. Băsescu a făcut numeroase declaraţii publice menite să-l ajute pe Adamescu şi să-i scoata din conducerea ASF pe cei care au decis controlul de fond la Astra Asigurari. 
 
La scurt timp dupa declaraţiile lui Băsescu, Dan Radu Ruşanu, fost preşedinte al ASF a fost şi el arestat impreuna cu Ilie Carabulea, proprietar al Carpatica Asigurări, concurent al Astra Asigurări. 
 

×
Parteneri
Circulație deviată pe Autostrada A2, din cauza lucrărilor la podul peste brațul Borcea! Anunțul CNAIR
x close