Antena 3 CNN Politică ”Am învins!” Cine este noul primar al Sectorului 1? ”A fost un proces care a durat, dar până la urmă s-a încheiat corect”

”Am învins!” Cine este noul primar al Sectorului 1? ”A fost un proces care a durat, dar până la urmă s-a încheiat corect”

Clotilde Armand sărbătorește la această oră, după două zile de scandaluri. Armand a ieșit public, aproape de miezul nopții trecute, alături de liderul partidului, Dan Barna, după numărarea a 96% din voturi.

”Am învins!” Cine este noul primar al Sectorului 1? ”A fost un proces care a durat, dar până la urmă s-a încheiat corect”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    30 Sep 2020   •   07:31

Clotilde Armand are 41,03% față de Dan Tudorache care a obținut 39,78% din voturi. 

Pe cealaltă parte, Partidul Social Democrat cere renumărarea voturilor și insistă că Dan Tudorache este cel învingător. 

Între timp, pe fir au intrat și autoritățile a căror anchetă trebuie să spună foarte clar dacă au fost, sau nu, falsificate documentele electorale, așa cum au acuzat ambii candidați. 

”A fost un proces care a durat, dar până la urmă s-a încheiat corect și bine. Am învins!”, a declarat, fericită, Clotilde Armand. 

Între timp, Poliția continuă ancheta pentru falsificarea de documente electorale, după ce USR ar fi plecat cu un teanc de procese verbale. 

”Au fost audiate 8 persoane, toate documentele găsite asupra persoanei, respectiv 473 de procese verbale cu rezultatul votului de la o parte din secțiile de votare din sectorul 1, sunt verificate”, a declarat un reprezentant al Poliției.

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 declară că bărbatul cu teancul de procese verbale era un curier, care ducea la sediul Partidului Social Democrat procesele verbale ce aparțin partidului. 

Pe de altă parte, candidata USR cere pe Facebook reținerea lui Dan Tudorache. 

”Era curier. Are dreptul să strângă procesele verbale. Nu știu dacă erau 100 (de procese verbale – n.r.). Cu siguranță erau mai puține. Dar avea dreptul să strângă procesele verbale de la reprezentanții PSD din secție. S-a dus în cel loc pentru că cineva le strângea și mergea cu ele la partid.

Este un reprezentant al partidului care strânge de la reprezentanții noștri din secție procesele verbale. Atâta tot”, a spus Tudorache.

Social-democrații cer renumărarea votului pentru Primăria Sectorului 1, însă cei din USR se opun.

Întregul scandal a început cu 2 seri în urmă când Clotilde Armand, alături de mai mulți membri USR, a venit în fața Biroului Electoral al Sectorului 1 și l-a acuzat pe contracandidatul Daniel Tudorache că ar fi încercat fraudarea scrutinului. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close