Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, apel la medicii detașați: "Înțeleg că este un sacrificiu, dar nu o faceți pentru mine, nici pentru ministru"

Florin Cîțu, apel la medicii detașați: "Înțeleg că este un sacrificiu, dar nu o faceți pentru mine, nici pentru ministru"

Premierul Florin Cîțu a spus sâmbătă la videoconferința cu prefecții și reprezentanții DSP-urilor că nu s-a atins încă ținta de 2.000 de paturi ATI pentru bolnavii de Covid și s-a declarat dezamăgit de procentul mic de vaccinare în rândul personalului medical.

Florin Cîțu, apel la medicii detașați: "Înțeleg că este un sacrificiu, dar nu o faceți pentru mine, nici pentru ministru"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Mia Lungu    |    09 Oct 2021   •   15:30

"Încă nu suntem la acea țintă de 2.000 de paturi pe care ne-am propus-o, dar măcar să știm că putem să ajungem la 2.000 de paturi cât mai rapid. În ultimele două săptămâni au fost avizate mai multe paturi de Terapie Intensivă, este clar că nu este suficient", a spus premierul la videoconferința cu prefecții, reprezentanții DSP, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. 

"Avem 1.537 de paturi avizate de DSP, 335 în București, și 135 de paturi suplimentare la nivel național, din care 70 în Capitală", a adăugat acesta.

Florin Cîțu a făcut și un apel la personalul medical.

„Știu că reprezintă un disconfort să fiți detașați în această perioadă, să lucrați în alte zone, înțeleg că este un sacrificiu, dar nu o faceți nici pentru mine, nici pentru ministru. Asta este situația și avem nevoie de toată lumea să se mobilizeze, trecem printr-o situație dificilă”, a mai spus premierul.

Florin Cîțu s-a declarat dezamăgit „că încă în rândul medicilor există un procent atât de mare de persoane nevaccinate și ar trebui să vedem ce facem, este foarte important pentru că aici puterea exemplului este foarte importantă”.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu medicii detașați
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close