Antena 3 CNN Politică Moțiunea simplă împotriva lui Florin Cîțu a trecut. Senatul cere demiterea acestuia

Moțiunea simplă împotriva lui Florin Cîțu a trecut. Senatul cere demiterea acestuia

Senatorii au aprobat astăzi prima moţiune simplă depusă împotriva unui ministru al Cabinetului Orban.  Social democratii i-au reproșat ministrului Finantelor, Florin Cîtu, declaraţiile iresponsabile, care au dus la deprecierea bruscă şi masivă a leului. 

Moțiunea simplă împotriva lui Florin Cîțu a trecut. Senatul cere demiterea acestuia
Sursa foto: sursă foto: Gov.ro
09 Dec 2019   •   17:56

Senatul cere demiterea ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, la doar o lună și ceva de la instalarea în funcție. Asta după ce moțiunea simplă împotriva acestuia a trecut cu 59 de voturi ”pentru” și 56 ”împotrivă”, respecriv două abțineri.

Practic, Parlamentul solicită demitrea ministrului Finanțelor, însă premierul Ludovic Orban nu este obligat să o facă.

Florin Cîţu a susţinut un discurs în Senat, după citirea textului moţiunii  simple "Guvernare PNL, numele tău este austeritate", iniţiată de 41 de senatori ai PSD.

În discursul său, Florin Cîţu a declarat că această moţiune ar trebui să li se adreseze Vioricăi Dăncilă şi lui Eugen Teodorovici, deoarece, spune acesta, cei doi ştiau că deficitul va depăşi 3%.

"Această moţiune simplă nu are cum să fie despre mine şi nu are cum să mi se adreseze mie. Trebuie să se adreseze domnului Eugen Teodorovici, doamnei Viorica Dăncilă, cei care aveau aceste informaţii, nu mie. În loc să mă acuze pe mine, PSD trebuia să explice public de ce au adus România în care să discutăm acum despre procedura de deficit excesiv. Acolo sunt costuri mult mai mari pentru fiecare român, nu costuri imaginare pe care mi le impută ei mie pentru declaraţiile oneste în faţa românilor", a afirmat Florin Cîţu. 

PSD anunţă, că momentan, partidul nu are de gând să dea jos Executivul. Aşteapta ca Guvernul Orban să facă mai multe greşeli, pentru ca abia apoi să depună moţiune de cenzură.

”O să depunem motiune de cenzura dacă vând CEC-ul. Dacă depun lege de asumare pe alegerea primarilor, PSD va depune moțiune de cenzura. Și UDMR o va vota .

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD motiune de cenzura
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close