x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Ghiță îl trage pe Ponta după el. Codrin Ștefănescu: Principala țintă pentru statul de drept este Victor Ponta

de M.Z.   •   25 Mar 2016   •   20:51

Codrin Ștefănescu a spus vineri, după ce numele lui Victor Ponta a apărut în dosarul lui Sebastian Ghiță, că fostul premier este ”o țintă” pentru statul de drept și că nu s-a lăsat niciodată tras pe sfoară.

”Principala țintă pentru statul de drept este Victor Ponta. Niciodată, Victor Ponta nu s-a lăsat tras pe sfoară de cineva din partid sau din afară, ca să promoveze pe cineva pe vreo pilă”, a spus Codrin Ștefănescu, lider al PSD, vineri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

”Va fi probabil cel mai delicat caz cu care se va confrunta DNA”, a apreciat analistul politic Radu Tudor.

Numele lui Victor Ponta apare în dosarul lui Sebastian Ghiţă

DNA menţionează, în referatul prin care cere încuviinţarea arestării deputatului Sebastian Ghiţă, că Victor Ponta i-ar oferit o funcţie de conducere procurorului Liviu Tudose, magistratul fiind în prezent arestat preventiv pentru că i-ar fi furnizat informaţii dintr-un dosar lui Sebastian Ghiţă, scrie Mediafax.

Procurorii redau în document o declaraţie dată la începutul lunii martie de procurorul Liviu Tudose, în care acesta susţine că "în primăvara anului 2014, împreună cu Ghiţă Sebastian Aurelian a mers la Victor Ponta, ocazie cu care premierul i-a oferit o funcţie de conducere, respectiv director Departamentului pentru Luptă Antifraudă sau o funcţie de execuţie în cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, în principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializată", se arată în referatul Direcţiei Naţionale Anticorpuţie.

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat vineri că le va cere colegilor din Parlament să nu încuviințeze cererea DNA de reținere și arestare a sa și că va aduce, marți, la Comisia juridică, dovezi prin care va arăta că este nevinovat.

Ghiţă este acuzat de dare de mită (2 infracţiuni), folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 infracţiuni), şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis.
 

sati