Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu, intervenție la Antena 3: "Vorbim de jefuirea pe față a statului!"

Ion Cristoiu, intervenție la Antena 3: "Vorbim de jefuirea pe față a statului!"

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a explicat, într-un articol pe blogul său, intervenția pe care a avut-o în cadrul emisiunii Exces de putere de la Antena 3 referitor la afacerile cu echipamente sanitare ale regimului Iohannis.

Ion Cristoiu, intervenție la Antena 3: "Vorbim de jefuirea pe față a statului!"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2020   •   09:30

"Emisiunea Exces de putere de pe Antena 3 de vineri, 10 iulie 2010 a fost dedicată de Adrian Ursu marilor afaceri din Pandemie.
Invitat să particip prin Skype am susținut că Afacerile cu echipamente sanitare ale regimului Iohannis (prefer formula regimul Iohannis, deoarece mafioții implicați în aceste mișmașuri aparțin nu numai politicienilor din PNL, dar și generalilor din Sistemul instituțiilor de forță) sînt printre cele mai scandaloase din Istoria României moderne lesne de pus alături de afacerile răsunătoare Strousberg, Tramvaielor, Skoda, Payot, a batistelor cu monograma lui Carol al II-lea și în postdecedecembrism afacerea Retrocedărilor prin ANRP.

Ce unește Afacerile cu echipamente sanitare cu afacerile scandaloase, rămase în istoria României ca semne ale corupției endemice?
Jefuirea pe față a statului.

În posdecembrism au fost multe afaceri de corupție. O mare parte din ele au fost complicate, presupunînd treceri din mînă în mînă și mai ales aducînd un profit mic celor implicați.

Afacerea cu echipamente sanitare e, ca și afacerea Retrocedărilor prin ANRP, simplă, pe față, aducătoarea de profit imediat și în proporții imense.

Afacerea cu echipamente sanitare, jefuirea pe față a statului

Pentru că e o Afacere directă cu statul.

În schița Ce este comerțul? Semnată de marele satiric rus Mihail Saltîkov – Scedrin un negustor zice într-un birt din Polorețk, capitală de județ, la un pahar de vin, elogiat ca fiind ca un pahar de vodcă:

'Aşadar, dacă vreţi să ştiţi, ne vine mai la socoteală să avem de-a face cu statul, pentru că cu statul, ca să zic aşa, n-avem niciodată bucluc. Predăm sau nu predăm la vreme – statul înghite. În cazul ăsta, bineînţeles, nu scapi fără să dai bani; în schimb şi preţurile sînt cu totul altele, nu le poţi asemăna cu cele obişnuite. Iată de aceea ne vine mai la socoteală să lucrăm cu statul. Statul îţi primeşte orice, aş putea spune, cu bunăvoinţă. Deunăzi, am predat statului o furnitură de cojocele; doar că miroseau a dubală, da-ncolo n-aveau nimic de cojocel – erau bune de aruncat; ia să mă fi dus cu cojocelele astea, nu zic la un negustor, dar chiar în piaţă m-ar fi luat la goană!'.

Rețeta e simplă.

Se invocă o Nevoie urgentă, cerută de un Pericol sau de un interes național pentru ca statul să-și desfacă baierele pungii fără să se uite dacă e legal și mai ales dacă e necesar să se cheltuiască atîta.

În emisiunea lui Adrian Ursu, doi jurnaliști de investigații de la Antena 3 – Sabrina Preda și Sergiu Cora – au prezentat un caz pe care mi-a fost greu să-l cred altfel decît descins din Gogol. Pe 4 aprilie 2020, Spitalul clinic de boli infecțioase din Galați s-a trezit la ușă cu un aparat de tip Real Time PCR în valoare de 300.000 de lei, pe care nu-l ceruse. Aparatul nu funcționează nici acum, deoarece punerea sa în mișcare cere o sumă importantă de bani, pe care Spitalul n-o are".

Continuarea pe cristoiublog.ro.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close