Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis refuză remanierea propusă de PSD: Nu e făcută pentru a guverna mai bine!

Klaus Iohannis refuză remanierea propusă de PSD: Nu e făcută pentru a guverna mai bine!

Klaus Iohannis refuză remanierea propusă de PSD: Nu e făcută pentru a guverna mai bine!
15 Mai 2019   •   12:04

Președintele Klaus Iohannis își continuă seria atacurilor la adresa PSD și a Guvernului Dăncilă. Într-o declarație cu tentă electorală susținută la Palatul Cotroceni, Iohannis a desființat guvernarea PSD despre care a spus că este cea mai slabă din istorie. Și asta în ziua în care Institutul Național de Statistică a anunțat o creștere economică de 5% în primele trei luni ale lui 2018. Mai mult, Iohannis a anunțat că refuză propunerile de remaniere făcute de Viorica Dăncilă: Eugen Nicolicea, la Ministerul Justiției, Oana Florea, la Ministerul Fondurilor Europene și Tit Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de pretutindeni. 

Citește și Prima reacție a PSD, după atacurile lui Klaus Iohannis: Noua securitate i-a făcut un nou punctaj. Miniștrii au fost refuzați ilegal

Iohannis susține că Guvernul face modificări la Codurile Penale doar pentru a-l scăpa de Liviu Dragnea de justiție. 

”PSD a produs cea mai slabă guvernare de după Revoluție. Fără spitale, fără infrastructură, iar la capitolul realizări nimic, doar cu excepție: modificări la Codurile Penale, modificări la Justiție. Ne întrebăm de ce a lucrat la aceste modificări. Motivul este clar, pentru a-l scăpa pe Dragnea de Justiție. Ei vor să îi fie mult mai bine lui Dragnea, decât poporului. 

Cum Dragnea nu discută cu Europa, PSD are impresia că nici România nu trebuie să fie aproape de Uniunea Europeană. Înainte de Paște PSD a propus o remaniere în Guvern, nu pentru a face ceva bun, ci că nu s-au mai înțeles între ei. Eu le-am spus că nu sunt de acord cu această remaniere și nu e făcută pentru a guverna mai bine. Azi le-am dat pesediștilor refuzul meu și în scris ca să înțeleagă că nu sunt de acord cu această remaniere.

În Referendum tocmai despre asta e vorba. Românii trebuie să spună că nu suntem de acord cu corupția. Trebuie să spunem la a doua întrebare că nu suntem de acord cu amnistia. Iată că avem ocazia deosebită să decidem viitorul României pe 26 mai. Ambele sunt despre viitorul României, viitorul european. Iar în democrație, lucrurile ăn politică se schimbă prin vot. Așadar, votați pe 26 mai”, a spus Iohannis. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close