Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: PNL e pe cale să devină cel mai important partid politic din România, împreună cu USR-Plus poate construi o alternativă la actuala Putere

Klaus Iohannis: PNL e pe cale să devină cel mai important partid politic din România, împreună cu USR-Plus poate construi o alternativă la actuala Putere

Klaus Iohannis: PNL e pe cale să devină cel mai important partid politic din România, împreună cu USR-Plus poate construi o alternativă la actuala Putere
27 Mai 2019   •   11:36

Președintele Klaus Iohannis a atacat furind PSD într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, la o zi după alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție.

"Peste 6 milioane de români au spus DA la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României și au dat o lecție dură demagogiei și discursului anti-european promovat de PSD.

Ieri a câștigat România europeană în care justiția trebuie să rămână independentă, în care hoții și infractorii stau la pușcărie și nu în fruntea statului.

Votul de astăzi ne arată că democrația s-a maturizat și că cetățenii înțeleg ce armă puternică este votul.

Este inacceptabilă bătaia de joc a autorităților la adresa românilor din diasporă. Românii au fost supuși unor noi umilințe din partea unor guvernanți incapabili să înțeleagă că trebuie să fie în slujba cetățenilor.

Dacă vorbim despre partide și vreau să vorbim despre partide, este de remarcat că PNL a obținut un scor istoric. Europarlamentarele au fost câștigate de PNL. Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România. Salut și votul pentru alte partide, este remarcabil rezultatul obținut de Alianța USR-Plus care arată că în România se poate construi o alternativă la actuala majoritate falimentară. 

Dacă adunăm voturile, atunci ne dăm seama că PNL împreună cu USR-Plus pot pune baza unei colaborări ca alternativă la actuala putere.

PSD a primit cea mai dură sancțiune pentru modul în care guvernează și pentru atacurile la adresa justiției. 

M-a bucurat că electoratul PSD a înțeles că agenda anti-justiție a liderilor PSD este greșită și că a votat la referendum. Nimeni nu este mai presus de justiție.

Nimeni nu poate fi folosit guvernarea în interes propriu. 

De astăzi începe schimbarea în bine în România. Avem multe de reparat după dezastrul produs de PSD, nu numai în justiție, ci și cel din economie, sănătate, educație. Avem mult de lucru, să ne apucăm!", a declarat președintele Iohannis.
 

Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la ora 12.00. Anunțul Administrației Prezidențiale vine în contextul în care Referendumul pe teme de justiție convocat de președinte este foarte aproape de a fi validat, după ce duminică, a depășit pragul necesar de 30%. Mai mult, rezultatele parțiale, indică opțiuni în jur de 80% în favoarea opțiunilor președintelui.

Duminică, seara, după afișarea primelor estimări ale rezultatelor alegerilor europarlamenrare, președintele Iohannis a cerut demisia Guvernului Dăncilă. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close