Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: "Eu sunt încrezător că partenerii care au contribuit la succesul moţiunii vor susţine învestirea Guvernului"

Ludovic Orban: "Eu sunt încrezător că partenerii care au contribuit la succesul moţiunii vor susţine învestirea Guvernului"

Ludovic Orban: "Eu sunt încrezător că partenerii care au contribuit la succesul moţiunii vor susţine învestirea Guvernului"
16 Oct 2019   •   16:43

Ludovic Obran, desemnat de Klaus Iohannis pentru a prelua funcţia de premier al României, a vorbit despre negocierile care se fac pentru învestirea noului guvern. 

Întrebat dacă se aşteaptă să primească susţinere din partea celor care au votat moţiunea, Orban a spus că "Vom vedea. Avem programate discuţii cu toţi partenerii care au contribuit la succesul moţiunii de cenzură şi vom discuta cu fiecare în parte". 

"Deocamdată mă pregătesc să mă duc la prima discuţie post-moţiune pe care o avem la nivel de delegaţie oficială. 

Cât despre legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, Ludovic Orban a declarat că "PNL a iniţiat un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi şi PNL votează alegerea primarilor în două tururi. Pe orice fel de proiect de lege, în cazul în care se cade de comun acord să se constituie o majoritate, proiectul de lege poate fi adoptat de Parlament". 

Orban e optimist în privinţa noului guvern şi nu ia în calcul ca variantele de miniştri pe care le va propune să nu fie acceptate. "Eu sunt încrezător că partenerii care au contribuit la succesul moţiunii de cenzură vor susţine învestirea Guvernului în Parlament pentru că altfel va rămâne la putere Viorica Dăncilă şi nu văd motive serioase pentru a nu susţine învestirea Guvernului". 


 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban premier guvern Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close