Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Toate cele 24 de ținte și jaloane din PNRR au fost îndeplinite"

Nicolae Ciucă: "Toate cele 24 de ținte și jaloane din PNRR au fost îndeplinite"

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi seara, că toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumate de România pentru primul trimestru au fost îndeplinite.

Nicolae Ciucă: "Toate cele 24 de ținte și jaloane din PNRR au fost îndeplinite"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    31 Mar 2022   •   23:00

"Toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumate pentru primul trimestru al acestui an sunt îndeplinite din perspectiva responsabilității Guvernului. A fost un efort de echipă. Mulțumesc tuturor celor implicați!", a spus premierul, pe pagina oficială a Guvernului României.

Activitatea Guvernului va continua pentru a valorifica cele aproape 30 de miliarde de euro, bani pe care România îi va investi pentru dezvoltare și în beneficiul cetățenilor, potrivit premierului Ciucă.

Executivul a aprobat, miercuri, mai multe acte normative pentru atingerea jaloanelor și țintelor pe care România le are de gestionat trimestrul acesta, care se închide joi. Miercuri, două dintre jaloane nu erau închise.

"Dintr-un total de 24 de jaloane, au fost închise 11 până astăzi (miercuri - n.r.). În ședința de guvern mai fost închise încă 5 și rămân 6 să fie închise astăzi și mâine (joi - n.r.). Sunt acte care nu necesită întâlniri ale guvernului, sunt strict proceduri interne în anumite ministere, rămânînd ca două să fie închise în următoarele 2 săptămâni. Mă refer la jaloanele de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, unde, așa cum știți, există câteva chestiuni sensibile în ceea ce în zona de cloud guvernamental, lucru care necesită o comunicare mult mai aplicată cu Comisia Europeană, astfel încât să nu ne apucăm să facem demersuri care după aceea să fie neagreate cu Comisia", a spus, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă PNRR
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close