Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Investițiile garantează și protejează locurile de muncă ale cetățenilor. România are nevoie de investiții ca de aer"

Nicolae Ciucă: "Investițiile garantează și protejează locurile de muncă ale cetățenilor. România are nevoie de investiții ca de aer"

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent astăzi, împreună cu președintele Klaus Iohannis, de ziua Partidului Național Liberal, la Muzeul Casa Brătienilor din Ștefănești, Argeș.

Nicolae Ciucă: "Investițiile garantează și protejează locurile de muncă ale cetățenilor. România are nevoie de investiții ca de aer"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    24 Mai 2022   •   11:32

"A fi liberal nu este doar o simplă alegere a unei doctrine politice sau economice. A fi liberal este o trăsătură de caracter și un mod de viață. 'Voiește și vei putea', spun liberalii", a declarat Nicolae Ciucă, la aniversarea a 147 de ani de la înființarea PNL.

"Statul liberal garantează și promovează libertatea cetățenilor săi. Libertatea autentică poate există doar acolo unde există lege, în societățile democratice, cu o guvernare stabilă, rațională și moderată. 

Apartenența României la NATO și UE este cea mai importantă garanție în fața amenințărilor recente de securitate.

Statul liberal trebuie să asigure predictibilitate fiscală și investiții. Predictibilitatea fiscală garantează că agenții economici, de la cel mai mic antrepreor la o companie multinațională, pot prevedea acțiunea economică pe termen mediu și lung. Așteptările lor legitime sunt protejate de încrederea că instituțiile statului nu își modifică politică fiscală atunci când această a căpătat stabilitate și eficiență în timp.

Investițiile garantează dezvoltarea sănătoasă a economiei și o creștere economică stabilă. Garantează și protejează locurile de muncă ale cetățenilor.  Și în acest context, extrem de dificil pentru toate societățile democratice, România are nevoie de investiții ca de aer. Cu PNL la guvernare, în România se investește, și se investește acum", a mai precizat prim-ministrul.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă premier Klaus Iohannis
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close