Antena 3 CNN Politică Orban, apel la "părinţii şi bunicii noştri": Am făcut maximum posibil. A fost o decizie grea

Orban, apel la "părinţii şi bunicii noştri": Am făcut maximum posibil. A fost o decizie grea

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, că majorarea pensiilor cu 14% înseamnă foarte mult în acestă şi a făcut un apel la "părinţii şi bunicii noştri" să înţeleagă situaţia.

Orban, apel la "părinţii şi bunicii noştri": Am făcut maximum posibil. A fost o decizie grea
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    14 Aug 2020   •   11:15

"Îi rog pe părinții și pe bunicii noștri, pe cei care au muncit, să înțeleagă că am făcut maximum posibil. Decizia de majorare a punctului de pensie cu 14% a fost o decizie grea, o decizie pe care, în schimb, ne asumăm și garantăm că putem să o susținem, să asigurăm resursele financiare pentru a putea plăti toate pensiile de contributivitate. 

De asemenea, să facem orice depinde de noi pentru ca inflația să se mențină la nivelul scăzut la care l-am adus și să nu fie afectată puterea de cumpărare", a spus premierul Ludovic Orban, vineri dimineață. 

Orban: Nu cunosc vreo altă țară care să fi crescut pensiile

În ce priveşte alte creşteri ale pensiilor, premierul s-a arătat extrem de prudent, explicând că o astfel de măsură se va face doar pe baza unor analize economice serioase.

"Orice altă decizie de creştere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize serioase. România are nevoie de acces la finanţări cu costuri minime pentru a putea asigura resursele necesare suportării cheltuielilor bugetului de şomaj şi altor categorii de bugete.

Orice creştere de pensii care se va face trebuie să ţină cont de evoluţia economică se va întoarce nu numai împotriva părinţilor şi bunicilor noştri, ci împotriva interesului general al societăţii româneşti", a asigurat şeful de la Palatul Victoria, spunând că există riscul de a ajunge la inflaţie.

Orban, apel la părinţi şi bunici, după creşterea pensiilor

"Nu cunosc vreo altă țară europeană care să fi luat o decizie similară, dar guvernul va crește pensiile, și va crește pensiile cu un procent consistent, de 14%. Astăzi se va face, va fi în cuprinsul OUG privind rectificarea bugetară. Este o creștere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanța, atât pe anul viitor, cât și pe anii care vor urma", a mai spus, vineri, Ludovic Orban.

Orban: Poţi să faci rău României, făcându-te că vrei să faci bine. Şi asta face PSD

"Şi aşa de 4 luni e un adevărat dezmăţ în Parlament, în materie de legi care generează noi cheltuieli pentru bugetul de stat.

Ne-am luptat să împiedicăm astfel de decizii pe căi constituţionale, dar multe au fost adoptate şi cresc nota de plată.

Poţi să faci rău României, şi asta face azi majoritatea condusă de PSD, şi făcându-te că vrei să faci bine, crescând veniturile majorităţii categoriilor. Dacă le creşti prea mult, ne le mai poţi plăti", a atenţionat Orban, lansând un atac la PSD.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban pensii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close