Antena 3 CNN Politică Orban, cu nervii la limită: Vom folosi toate mijloacele pentru a opri creșterea pensiilor votată de "criminalii economici" de la PSD

Orban, cu nervii la limită: Vom folosi toate mijloacele pentru a opri creșterea pensiilor votată de "criminalii economici" de la PSD

Premierul Ludovic Orban s-a exprimat, marți, deosebit de dur la adresa PSD după ce Parlamentul a adoptat legea rectificării bugetare cu amendamentele social-democraților, al căror efect este creșterea pensiilor cu 40%.

Orban, cu nervii la limită: Vom folosi toate mijloacele pentru a opri creșterea pensiilor votată de "criminalii economici" de la PSD
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    22 Sep 2020   •   16:48

"Guvernul pe care îl conduc a majorat punctul de pensie cu 14% (...) cea mai mare majorare a punctului de pensie din istoria majorării punctului de pensie. Asta, în condiții de criză economică. Pentru a putea compara, nu există o altă țară europeană care să fi crescut pensiile în această perioadă, decât Germania. Orice creștere de cheltuili provocate de criminalii economici de la PSD nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată", a acuzat premierul.

Orban a evocat și riscul scăderii ratingului României de căre agenții, consecința fiind creșterea costului la care statul român se va putea împrumuta de pe piețele internaționale.

Prim-ministrul a confirmat că guvernul său va ataca la Curtea Constituțională legea votată marți și că va utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a opri intrarea acesteia în vigoare.

El a făcut și un apel patetic la pensionari, cerându-le să înțeleagă că "o creștere de 177 de lei a punctului de pensie" aferentă majorării de 14 la sută este tot ce își poate permite bugetul de stat în această etapă.

 

×
Subiecte în articol: Orban pensii
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close