Antena 3 CNN Politică Partenera de dosar a lui Liviu Dragnea, eliberată. Când ar putea ieşi din închisoare fostul lider PSD

Partenera de dosar a lui Liviu Dragnea, eliberată. Când ar putea ieşi din închisoare fostul lider PSD

Partenera de dosar a lui Liviu Dragnea a părăsit închisoarea, după ce a ispăşit o parte din pedeapsa de 3 ani şi 7 luni pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. 

Partenera de dosar a lui Liviu Dragnea, eliberată. Când ar putea ieşi din închisoare fostul lider PSD
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    08 Ian 2021   •   14:24

Este vorba despre fostul director al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, care a fost eliberat condiționat din închisoare, după condamnarea în dosarul angajărilor fictive, în care este și fostul lider PSD Liviu Dragnea

Decizia instanței în cazul Floarei Alesu nu a fost atacată de procurori, după ce Judecătoria Ploiești a admis cererea de liberare condiţionată a acesteia.

Floarea Alesu a fost condamnată la executarea pedepsei de 3 ani, 7 luni şi 20 de zile închisoare, prin sentinţa penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei, care ar fi fost 23 septembrie 2022, va fi termen de supraveghere pentru condamnată, potrivit legii.

Decizia Judecătoriei Ploiești este dată pe 14 decembrie și este prima eliberare în dosarul angajărilor fictive în care este condamnat și fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

Curând, ar putea ieşi din penitenciar şi fostul lider PSD, Liviu Dragnea

Tot anul acesta ajunge la final cu pedeapsa şi fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, dar pe 12 ianuarie, acesta îşi joacă încă o dată cartea la ICCJ şi sunt şanse foarte mari ca el să scape de puşcărie, având în vedere şi problemele de sănătate pe care le are.

Liviu Dragnea este condamnat în acest dosar la 3 ani și 6 luni de închisoare și va putea cere și el eliberarea condiționată după executarea a două treimi din pedeapsă.

În plus, peste câteva luni, împlineşte şi acesta termenul. Dragnea a şi lucrat la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Dragnea a lucrat în penitenciar ca mecanic auto

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În detenţie, Dragnea a lucrat ca mecanic în atelierul auto al Penitenciarului Rahova.

Dragnea, victorie în instanţă. Fostul şef PSD ar putea ieşi mai repede din penitenciar

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, şi-a câștigat în instanță dreptul de a se întoarce la muncă în perioada în care se află în penitenciar, având în vedere că în ultima vreme nu a mai putut să facă acest lucru.

Decizia prin care Liviu Dragnea nu a putut munci în această perioadă a fost luată de directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Liviu Dragnea, fostul șef al Camerei Deputaților, a contestat, însă, această decizie în instanţă, prin intermediul avocatului său, iar Curtea de Apel București i-a dat, în parte, dreptate acestuia, printr-o decizie luată miercuri.

În luna iunie, fostul şef al PSD dat un interviu, prin Skype, fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în care a dat povestit despre situația lui în penitenciar.

Cel mai probabil, Dragnea a contestat decizia șefului ANP pentru că zilele de muncă din penitenciar sunt scăzute, conform legii, din pedeapsă.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Floarea Alesu eliberare
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close