Antena 3 CNN Politică PSD anunță că va sesiza CCR dacă alocațiile nu vor fi majorate cu 20%

PSD anunță că va sesiza CCR dacă alocațiile nu vor fi majorate cu 20%

Social-democrații vor sesiza CCR dacă alocațiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie, așa cum prevede în prezent legea, anunță vicepreședintele PD Mihai Tudose.

PSD anunță că va sesiza CCR dacă alocațiile nu vor fi majorate cu 20%
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    03 Iun 2021   •   18:06

"Evident că da (vom sesiza CCR dacă alocațiile copiilor nu vor fi majorate cu 20% din iulie- n.r.). În mod cert, da. Dar ne-am obișnuit cu declarațiile lor... Și Orban a declarat când era prim-ministru: < Știu că mă obligă legea să cresc pensiile, să dau alocațiile, dar nu o fac>, ceea ce într-un stat normal pleca acasă", spune Mihai Tudose.

El menționează că PSD va epuiza toate mijloacele legale pentru ca alocațiile copiilor să fie majorate.

"Dl. Cîțu spune că și dacă trece legea în forma asta, el nu o va aplica, că va da ordonanță și ova bloca. Ăștia sunt...", conchide social-democratul, potrivit Medifax.

Alocațiile copiilor nu vor fi majorate la 1 iulie. Florin Cîțu: "Nu este în buget"

Alocațiile copiilor nu vor fi majorate de la 1 iulie, așa cum guvernanții au promis la începutul acestui an. Premierul Florin Cîțu a declarat că această creștere nu este prevăzută în buget.

Alocațiile copiilor nu vor mai crește în acest an.

Premierul Florin Cîțu a explicat, după ședința de Guvern, că Executivul nu exclude aprobarea unei ordonanțe de urgență, prin care să amâne creșterea alocațiilor de la 1 iulie.

"Colegii mei din coaliție au fost acolo când am aprobat cu toții bugetul pentru anul acesta. Am discutat despre o singură creștere, anul acesta, a alocațiilor. Care va fi dinamica în perioada următoare, pot să fac amendamente în Parlament.

Dacă nu le fac la timp, bineînțeles că va trebui să facem, printr-o ordonanță de urgență, modificarea, ca să ne asigurăm că nu vom avea o altă modificare în anul acesta. Nu de alta, dar nu este în buget și atunci am avea o problemă bugetară", a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close