Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan: PNL va da premierul în următorii patru ani. Cât timp va fi Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul

Rareș Bogdan: PNL va da premierul în următorii patru ani. Cât timp va fi Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, a spus duminică, la Antena 3, că partidul său va da premier în următorii patru ani şi jumătate.

Rareș Bogdan: PNL va da premierul în următorii patru ani. Cât timp va fi Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    31 Mai 2020   •   20:36

"Este normal ca opoziția să își dorească să răstoarne puterea. Eu vă spun că în următorii patru ani și jumătate, PNL va da premierul. Că se supără unii, că nu le convine, asta este realitatea.

Nu înțeleg exact poziția domnului Tăriceanu. El are un discurs de opoziție, dar au încă oameni în Guvern, au oameni în poziții-cheie din domeniul Energiei. Oamenii lui Chițoiu, Gerea sau Tăriceanu conduc în continuare domeniul energetic (...) 

Pentru PSD urmează patru ani și jumătate de guvernare PNL. Ei ar trebui să gândească planuri pe termen lung, să preia modelul chinezesc, atât de drag lor și să gândească pentru următorul ciclu electoral. O spun pentru a treia oară: cât timp va fi Klaus Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul", a spus Rareș Bogdan, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Surse: PSD, Pro România și ALDE vor să-şi facă alianţă şi să răstoarne guvernul

Detaliile acestei alianțe politice se negociază în aceste zile: obiective, pondere, denumire, siglă, organisme comune, iar obiectivul declarat va fi acela al câștigării alegerilor locale și parlamentare.

Este posibil ca în componența noii alianțe să intre și alte forțe politice, dar pe moment ea va fi formată din cele tei formațiuni politice enunțate deja. 

Planul pe scurt ar fi următorul: pentru că lucrurile au intrat în linie dreaptă și timpul nu prea mai are răbdare, Alianța urmează a fi anunțată potrivit informațiilor noastre înaintea Congresului PSD. 

Cel mai probabil alegerile locale vor avea loc pe 20 sau 27 septembrie, iar soarta alegerilor parlamentare va depinde foarte mult de decizia Curții Constituționale (judecătorii vor trebui să decidă dacă data alegerilor parlamentare e de apanajul Guvernului sau al Parlamentului).

Rareș Bogdan: PNL va da premierul în următorii patru ani. Cât timp va fi Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close