Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan se revoltă împotriva colegilor de partid: ”Poate acum vor pricepe cu toții...”

Rareș Bogdan se revoltă împotriva colegilor de partid: ”Poate acum vor pricepe cu toții...”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, s-a revoltat împotriva colegilor de partid, poziționându-se cu înverșunare împotriva traseismului politic, după ce președintele Klaus Iohannis a adoptat astăzi o poziție similară.

Rareș Bogdan se revoltă împotriva colegilor de partid: ”Poate acum vor pricepe cu toții...”
de Maria Teodorescu    |    12 Aug 2020   •   22:00

Europarlamentarul Rareș Bogdan a fost desemnat de premierul Ludovic Orban să se ocupe de strategia politică din alegerile locale și în repetate rânduri s-a exprimat împotriva traseismului politic.

Rareș Bogdan se revoltă împotriva colegilor de partid: ”Poate acum vor pricepe cu toții...”

„Poate acum vor pricepe cu toții, dacă de la mine nu a fost îndeajuns de clară poziția, pana și cei care zilele trecute se făceau ca nu înțeleg de ce atac cu înverșunare mizeria traseismului vor putea medita la aceasta chestiune. Urâta politichie mai avem, nu cred ca mai exista undeva pe planeta o clasa politica mai lipsită de principii, valori și credințe. Suntem absolut unici pe planeta și din acest punct de vedere”, scrie Rareș Bogdan pe Facebook.

Klaus Iohannis ”nu vede cu ochi buni aceste racolări”

„Nu văd cu ochi buni aceste racolări. Am fost dintotdeauna și sunt și acum împotriva traseismului politic. E o boală gravă a politicii românești. Ori de câte ori am avut ocazia m-am exprimat public împotriva traseimului politic”, a afirmat, miercuri, Klaus Iohannis, întrebat despre trecerea unor primari PSD la PNL.

Val de demisii în PNL

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a susținut vineri că PNL a ”transferat” doar în ultima lună peste 30 de primari de la PSD, la care se adaugă ”zeci de traseiști” - primari și viceprimari PSD racolați deja.

”Doar în ultimele zile, peste 30 primari PSD s-au transferat la PNL. Se adaugă altor zeci de traseişti - primari şi viceprimari PSD transferaţi deja. La Piteşti, viceprimarul PSD este candidatul PNL. La Iaşi, PSD-istul Chirica. Prin toţi aceşti primari, pesedismul supravieţuieşte”, a scris Ionuţ Moşteanu, pe Facebook.

Un alt caz de traseism politic, înainte de alegeri, este cel al lui Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, favorit pentru a câștiga alegerile pentru primăria de sector. El a trecut de la PNL la PSD, după ce Dan Barna a refuzat candidatura sa din partea alianței PNL - USR Plus, pe criterii de integritate. Sacrificarea sa de către președintele partidului Ludovic Orban în favoarea unui ”necunoscut” din partea USR a stârnit revoltă în partid, iar miercuri, jumătate din membrii filialei PNL Sector 2, peste 100 de persoane, au demisionat în masă.

Liderul PNL, Ludovic Orban, şi-a călcat pe suflet şi a pornit vânătoare primarilor PSD, deşi în luna februarie spunea că nu va susține niciun edil social-democrat la alegerile locale. Acum a deschis larg uşile partidului său pentru aleşii PSD.

Liderii social-democraţi au anunţat că fac plângere penală la DNA împotriva liberalilor, după valul de plecări la PNL. Primari din Cluj, Iași, Sălaj, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu au fost deja racolați, iar social-democrații se așteaptă și la alte migrări.

 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close